Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάνω από 200 ξένοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν τις εκλογές

Ιούνιος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τεράστιο το ενδιαφέρον
http://img.protothema.gr/9A9A96FD97A5BB38BB20CAA34B2AF556.jpgMε αυξημένο το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων των ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης θα διεξαχθούν οι εκλογές της Κυριακής. Εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο έχουν στείλει συντάκτες τους για να καλύψουν το γεγονός, ενώ σύσσωμα τα ελληνικά μέσα παρακολουθούν στενά τις προεκλογικές διεργασίες, ενώ όψει των εκλογών που θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι διαπιστευμένοι – Έλληνες και ξένοι – εκπρόσωποι του Τύπου ανέρχονταν σε 615, ενώ τώρα μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στους 620!…

Ειδικότερα οι ξένοι δημοσιογράφοι στις προηγούμενες εκλογές ήταν 165, ενώ μέχρι στιγμής για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, οι αιτήσεις κάλυψης έχουν φτάσει στις 238.

Το ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα διατηρείται αμείωτο όλο το τελευταίο διάστημα. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, δύο ανταποκριτές ξένων μέσω είχαν μιλήσει στο protothema.gr. Η Αλεξία Κεφαλά και ο Γιώργος Κιρμπάκης, είχαν μιλήσει για το ενδιαφέρον της Γαλλίας και της Τουρκίας αντίστοιχα για την ελληνική πραγματικότητα.

Αλεξία Κεφαλά, France 2- Le Figaro
Κανένας αναλυτής από αυτούς που είχα πάρει συνέντευξη δεν μιλούσε γι’ αυτή την άνοδο στο ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας δουλειά ήταν να εξηγήσουμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι ακροαριστερός. Να εξηγήσουμε το όλο πορτραίτο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εντύπωσή μου είναι ότι ο Τσίπρας εκφράζει τον Έλληνα. Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι αναγκαστικά θα πάει στο κέντρο, αναγκαστικά θα αλλάξει.

Κληθήκαμε να περιγράψουμε αν όντως ήθελε το ευρώ. Η εντύπωση που έχω αποκομίσει από τον κόσμο θα μπορούσε να περιγραφεί στο εξής δίλλημα: ή θα επιβιώσουμε ή θα πεθαίνουμε όλοι μαζί. Πλέον η Ελλάδα είναι η γυάλα στην οποία βλέπει το μέλλον της η Ευρώπη

Γιώργος Κιρμπάκης, Hurriet -Cnn Tourk
Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από πλευράς του τουρκικού Τύπου. Είχαμε προϊδεάσει για την αγανάκτηση του κόσμου. Στην Τουρκία υπήρξε, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον για την Χρυσή Αυγή, όπως επίσης και για την πτώση των δύο πρώην μεγάλων κόμματων. Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έτσι όπως πάνε τα πράγματα τουλάχιστον θα είναι στάσιμες, αλλά δεν πιστεύω ότι θα παρατηρηθεί οπισθοχώρηση, αλλά ούτε και βελτίωση. Η όποια ένταση θα περιοριστεί μόνο πάνω στο τραπέζι . Από τις αρχές του 2012 στον τουρκικό Τύπο υπήρξαν 150. 000 ειδήσεις, η Ελλάδα ήταν στην 7η θέση με 23000, ακριβώς μετά την Ινδία.

This entry was posted on Κυριακή, Ιούνιος 17th, 2012 at 07:21 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply