Θίο… δώρο!Οι Σουηδοί με πρωταγωνιστή τον Μέλμπεργκ είχαν κάνει το μεταξύ τους ματς για τον 4ο όμιλο, 2-1.

Εκεί ο Χότζον έριξε στο ματς τον Θίο Γουόλκοτ ο οποίος τα άλλαξε όλα… Με δικό του γκολ (64΄) και ασιστ στον Γουέλμπεκ(78΄) –έβαλε το γκολ του Euro μέχρι τώρα- έδωσε στα «τρία λιοντάρια» την νίκη με σκορ 3-2 και τα έστειλε να… συγκατοικήσουν με τέσσερις πόντους με τους Γάλλους στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ οι Σουηδοί αποχαιρέτησαν…

Ίσως στο καλύτερο ματς του Euro μέχρι τώρα, η διακύμανση και η αλλαγή της εικόνας του αγώνα, καθήλωνε. Ο Κάρολ στο 23΄με κεφαλιά έκανε το 1-0 για μία Αγγλία που είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι Σουηδοί μπήκαν για την ανατροπή και την πέτυχαν με τον Μέλμπεργκ να πετυχαίνει ένα γκολ(59΄) και να οδηγεί τον Τζόνσον στο αυτογκόλ δέκα λεπτά πριν, γύρισαν το ματς. Ο Γουόλκοτ όμως μπήκε ορεξάτος και οδήγησε τα «τρία λιοντάρια» στην νίκη.

Η Αγγλία από την αρχή του αγώνα με αυτό το 4-4-2 πήρε την μάχη της μεσαίας γραμμής. Με τον Τζέραρντ σε καλή μέρα και τον Μίλνερ με τον Τζόνσον από δεξιά να κάνουν… παιχνίδι, έφτιαξε φάσεις με στόχο το… κεφάλι του Κάρολ. Το σουτ του Πάρκερ στο 7ο λεπτό που ανάγκασε τον Ίσακσον σε εξαιρετική επέμβαση, ήταν η εξαίρεση στον τρόπο που αναπτυσσόταν η ομάδα του Χότζον. Το γκολ τελικά ήρθε στο 23ο λεπτό με τον φορ της Λίβερπουλ να σηκώνεται πολύ ψηλά και να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Τζέραρντ, στέλνοντας την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα.

Οι Σουηδοί από την άλλη μεριά, ήταν, ουσιαστικά, ότι έκανε το Ιμπραΐμοβιτς. Ο επιθετικός της Μίλαν όμως, μόνο ομαδικός δεν ήταν στο παιχνίδι του. Με τραβηγμένες ενέργειες και χωρίς να τροφοδοτήσει καθόλου τον Ελμάντερ, αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από την άμυνα της Αγγλίας και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Σουηδία μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να ισοφαρίσει. Και το πέτυχε πολύ νωρίς. Στο 49΄μετά από μπέρδεμα στην άμυνα της Αγγλίας, ο Μέλμπεργκ βρέθηκε στην περιοχή, πλάσαρε και η μπάλα με την βοήθεια του Τζόνσον που προσπάθησε να απομακρύνει, κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ για το 1-1.

Η ψυχολογία των Σουηδών είχε αλλάξει και αυτό φάνηκε αμέσως. «Πάγωσαν» το ματς, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και πήραν για ένα διάστημα την κατοχή. Στο 59΄ο αμυντικός του Ολυμπιακού έγινε ο «ήρωας» της ανατροπής για την ομάδα του. Μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λάρσον, ο Σουηδός έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Χαρτ για το 2-1 και την ανατροπή. Το ματς αυτό όμως δεν έλεγε να μείνει εκεί… Ο Γουόλκοτ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Ίσακσον για το 2-2.

Ο Μέλμπεργκ έκανε εκπληκτική εμφάνιση, σταματώντας σχεδόν όλες τις ενέργειες των Άγγλων στην περιοχή. Ο Γουόλκοτ όμως ήταν εξαιρετικά δραστήριος. Στο 78΄μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Γουέλμπεκ και αυτό με γυρισμένη την πλάτη και τακούνι… νίκησε τον Ίσακσον για το 3-2. Η Αγγλία είχε φτάσει στην ανατροπή και είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο…Οι Σουηδοί ανέβασαν στην επίθεση τους παίκτες τους, ακόμα και τους αμυντικούς και «φρέσκαραν» την γραμμή κρούσης τους από τον πάγκο αλλά δεν είχαν απάντηση. Μάλιστα, οι Άγγλοι θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ αν ο Ίσακσον δεν έλεγε «όχι» σε κάθε τους προσπάθεια στο τέλος.

Σουηδία: Ίσακσον, Μέλμπεργκ, Μ. Όλσον, Γ. Όλσον, Γκράνκβιστ (66΄Λούστιγκ), Ελμ (81΄Βίλχεμσον), Λάρσον, Σβένσον, Κάλστρομ, Ιμπραΐμοβιτς, Ελμάντερ (79΄Ρόζενμπεργκ)

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κόουλ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζέραρντ, Γιανγκ, Μίλνερ (60΄Γουόλκοτ), Πάρκερ, Κάρολ, Γουέλμπεκ (89΄Τσάμπερλεϊν)

www.sport-fm.gr


Швеция – Англия 2:3(1) από landsgraaf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.