Η 50χρονη ηθοποιός αναζητεί ρόλους που θα την βοηθήσουν να απομακρυνθεί από την ελληνική σκιά

Η Νία Βαρντάλος κάνει τηλεφωνικό σεξ

«Η πολιτιστική ταυτότητά μου είναι σίγουρα ελληνική» παραδέχεται η ηθοποιός και σεναριογράφος Νία Βαρντάλος που μεγάλωσε στον Καναδά, ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά όπως θέλει να πιστεύει είναι «άτομο με το ένα πόδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλλο στην Ελλάδα » (δήλωσή της στο ΒΗΜΑgazino σε παλιότερη συνέντευξή της. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη και στις δυο χώρες. Λατρεύω όμως να αφηγούμαι ελληνικές ιστορίες».

Και καλώς ή κακώς, με τα στραβά αλλά και τα καλά της, η Νία Βαρντάλος έχει αποδείξει πόσο αγαπά την Ελλάδα (και η Ελλάδα από την μεριά της της έχει αποδείξει ότι κι εκείνη την αγαπά). Ο «Γάμος α-λά ελληνικά» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες εισπραχτικές επιτυχίες του 2002 και παρά την κιτς αισθητική του κατάφερε να φτάσει ως τα Οσκαρ διεκδικώντας το πρωτότυπου σεναρίου. Ο «Ερωτας α-λά ελληνικά» επτά χρόνια αργότερα, γυρίστηκε στην Ελλάδα με στόχο την προβολή των ελληνικών μνημείων σαν να ήταν μεγάλης διάρκειας διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ. Δεν είχε την ανάλογη επιτυχία αλλά τουλάχιστον αποδείκνυε συνέπεια από πλευράς Βαρντάλος.

Το κατά πόσο όμως η τελευταία ταινία της «33 Liberty Lane» θα αφορά την Ελλάδα δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ισως και καθόλου αφού το φιλμ θα γυριστεί εξολοκλήρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα γυριστεί όμως στα πάτρια εδάφη της Βαρντάλος, στη Γουίνιπεγκ του Καναδά, επομένως, αυτή η ταινία ενδέχεται να ανασύρει ακόμη περισσότερες μνήμες της ηθοποιού από τα παιδικά χρόνια της.

Μαζί με την Σάντρα Ο (την ασιατικής καταγωγής αμερικανίδα ηθοποιό και πρώην σύνροφο του Αλεξάντερ Πέιν), την βρετανίδα Εμιλι Γουότσον (του «Δαμάζοντας τα κύματα») και την Μελόρα Χάρντιν (των τηλεοπτικών σειρών «The office» και «Monk») η Βαρντάλος συνθέτει ένα «κλαμπ αγανακτισμένων ζωντοχηρών» που αποφασίζουν να ιδρύσουν εταιρία τηλεφωνικού σεξ. Η τρελή ιδέα θα πιάσει τόπο, η επιχείρηση θα πάει καλά και η ζωή των τεσσάρων κυριών θα αλλάξει ριζικά…

Η Βαρντάλος έχει δηλώσει ότι θα της άρεσε πολύ να δοκιμαστεί σε διαφορετικούς ρόλους ξεφεύγοντας κάπως από την «σκιά» της ελληνίδας. Και αν εγκλωβίστηκε σε αυτούς τους ρόλους, ήταν επειδή πολύ απλά δεν της προσφέρονται ποτέ οι ποιοτικοί ρόλοι. «Ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν με κάλεσε ποτέ. Ούτε και ο Κουέντιν Ταραντίνο. Αυτό θα ήταν διαφορετικό. Αυτοί που με κάλεσαν μου πρόσφεραν ρόλους φτηνού χιούμορ, υποτιμητικούς για τις γυναίκες. Γιατί ο Μάρτιν Σκορσέζε προσφέρει γυναικείους ρόλους σε ηθοποιούς όπως η Νικόλ Κίντμαν και η Κάμερον Ντίαζ, ενώ εγώ δεν έχω το παρουσιαστικό αυτών των γυναικών. Επομένως δεν θα μου προσφερθούν ποτέ αυτοί οι ρόλοι».

Το αν ο ρόλος στο «33 Liberty Lane» θα αγγίζει την ποιότητα των ρόλων που η Βαρντάλος επιθυμεί θα το ξέρουμε όταν η ταινία ολοκληρωθεί και παιχτεί. Τα γυρίσματα πάντως αρχίζουν τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται, σκηνοθέτης θα είναι ο Πίτερ Χιούιτ ενώ τέλος, η ταινία έχει αγοραστεί από την ελληνική διανομή (Hollywood Entertainment) με στόχο να προβληθεί στις αίθουσες μέσα στην χρονιά που μας έρχεται.

Γιάννης Ζουμπουλάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.