Τι κι αν την είχαν ξεγραμμένη μετά την ήττα της πρεμιέρας;

Κομμένα τα αστεία, μιλάμε για Τσεχία!Η Τσεχία ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και επικρατώντας 1-0 της Πολωνίας, δεν «έκλεψε» απλά το γέλιο από τα πρόσωπα των διοργανωτών -που θα δουν το υπόλοιπο τουρνουά (μόνο) από την εξέδρα- αλλά πέρασε στην επόμενη φάση ως πρώτη του Α’ ομίλου!

Ο Γίρατσεκ στο 72’ το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Μπίλεκ.

Την Πέμπτη ο προημιτελικός, με αντίπαλο τον δεύτερο του β’ γκρουπ.

Λένε πως αυτός που παίζει με την πλάτη στον τοίχο μπαίνει πιο δυνατά. Τον ρόλο αυτό σήμερα είχε η Πολωνία που επιζητούσε μόνο ένα αποτέλεσμα, την νίκη, αφού τίποτε άλλο δεν την αρκούσε κόντρα στην Τσεχία για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Μέσα στο σπίτι της, μπροστά στο φανατισμένο κοινό της, μπήκε με πάθος και μεγάλα αποθέματα ενέργειας για να καθαρίσει τον αντίπαλο, που είχε την πολυτέλεια να βολεύεται και με την ισοπαλία.

Με το «καλησπέρα» οι Πολωνοί έδειξαν τις διαθέσεις τους. Έκλεισαν τους Τσέχους στο 1/3 του γηπέδου και δεν άφησαν σε ησυχία τον Τσεχ. Αρχικά ο Ντούντκα έστειλε με «ψαλιδάκι» την μπάλα δίπλα από την εστία. Εν συνεχεία το φάουλ του Ομπρανιάκ έφυγε λίγο άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης έβγαλε σε θέση βολής τον Μπλαστσικόφσκι, ο οποίος έχασε το τετ-α-τετ.

Η έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Μπίλεκ, ήταν φανερή στο ξεκίνημα, όμως ακόμη και μετά από διπλό λάθος στην άμυνα, ο Λεβαντόφσκι αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ούτε ο Μπένις μπόρεσε να νικήσει τον Τσεχ, αφού το δυνατό φαλτσαριστό σουτ που έπιασε βρήκε σε ετοιμότητα τον έμπειρο τερματοφύλακα.

Αφού κατάφερε να βγει «αλώβητη» από το δύσκολο πρώτο ημίωρο η Τσεχία ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά και πάλι δεν είχε λύσεις επιθετικά. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Η Πολωνία έμοιαζε να ξεμένει όχι τόσο από δυνάμεις, όσο από ιδέες. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Τσεχία που -ούτως ή άλλως- κράταγε την τύχη στα χέρια της. Η υπεροχή άλλαξε πόδια, η ψυχολογία το ίδιο και οι παίκτες του Μπίλεκ ήταν βέβαιο ότι το ήθελαν περισσότερο. Ο Γίρατσεκ “εξήγησε” γιατί ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφεις την Τσεχία, νίκησε τον… ανίκητο μέχρι εκείνη την στιγμή Τίτον και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου.

Τσεχία (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Λιμπέρσκι, Κάντλετς, Σίβοκ, Γκέμπρε Σελασιέ, Πλάσιλ, Χούμπσμαν, Πιλάρ (87’ Ρέζεκ), Γίρατσεκ (83’ Ράιτοραλ), Κόλαρ, Μπάρος (90+1’ Πέκχαρντ).

Στον πάγκο: Λάστουβκα, Ντρόμπνι, Σούτσι, Χούμπνικ, Ροσίτσκι, Πετρτζέλα, Ντάριντα, Νέσιντ, Λάφατα.

Πολωνία (Φράντσιζεκ Σμούντα): Τίτον, Μπένις, Πέρκις, Βασιλέφσκι, Πίστσεκ, Πολάνσκι (56’ Γκροσίτσκι), Ντούντκα, Ομπρανιάκ (73’ Μπρόζεκ), Μπλαστσικόφσκι, Μουράφσκι (73’ Μιερτσέφσκι), Λεβαντόφσκι.

Στον πάγκο: Σέζνι, Σαντομιέρσκι, Βοϊτκόβιακ, Καμίνσκι, Βαβζίνιακ, Μάτουζικ, Ρίμπους, Βόλσκι, Σόμπιεχ.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)
Γήπεδο Βρότσλαβ

www.sport-fm.gr


Czech Republic 1-0 Poland (Euro 2012 – Group A) από fasthighlights-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.