Το υπουργείο ουδέποτε έλαβε γνώση οποιουδήποτε εγγράφου που να σχετίζεται με απεργία ή άλλης φύσεως κινητοποίηση δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Ολα έτοιμα για τις κάλπες

«Δεν είχα καμιά αμφιβολία -παρακολουθώντας από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τις προετοιμασίες για τις εκλογές- ότι θα είναι άρτια ετοιμασμένες. Σήμερα πια, μπορώ να πω, μετά τη γενική δοκιμή που κάναμε, την “πρόβα generale”, ότι όλα είναι έτοιμα και από τεχνολογική και από διοικητική άποψη».

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος προσθεσε ότι κατά τη γενική πρόβα για τις εκλογές που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών δοκιμάσθηκαν όλα τα δίκτυα – τηλεφωνικά, τηλέτυπο, ηλεκτρονικά κλπ -, και όλοι οι υπάλληλοι ήταν στις θέσεις τους σαν να βρισκόμασταν ήδη την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Μανιτάκης, μετά τη γενική πρόβα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη, οι οποίοι και τον διαβεβαίωσαν ότι η προετοιμασία για τις εκλογές διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι την κύρια ευθύνη και το βάρος για τη διενέργεια των εκλογών τα επωμίζονται οι δήμοι κατά πρώτο λόγο και οι περιφέρειες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Οι δήμοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι φροντίζουν τα εκλογικά καταστήματα, την παράδοση των σάκων, την παραλαβή των αποτελεσμάτων και την αποστολή τους μετά στις περιφέρειες, οι οποίες συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα και τα μεταφέρουν στο υπουργείο Εσωτερικών. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο κ. Ι. Σγουρός δήλωσε, από την πλευρά του, ότι «η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους συνεργάστηκαν απόλυτα για να μπορέσουμε την Κυριακή το βράδυ να δώσουμε τα αποτελέσματα έγκαιρα, να τα δώσουμε σωστά και να λειτουργήσει όλη αυτή η προετοιμασία με άριστο τρόπο. Αυτή τη στιγμή λέμε υπεύθυνα ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Αρα λοιπόν την Κυριακή το πρωί που θα ξεκινήσει η ψηφοφορία, μέχρι τις 7 το απόγευμα που θα λήξει, θα είμαστε σε θέση για πρώτη φόρα να δώσουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο σύντομα από όσο δίνονταν τις άλλες φορές, λόγω της καινούριας εφαρμογής μέσω φαξ».

Ο κ. Σγουρός είπε ότι στις 21.30 το βράδυ θα υπάρχει ένα πολύ έγκυρο και γρήγορο αποτέλεσα με βάση τις μεταδόσεις των αποτελεσμάτων που θα γίνονται μέσω των δήμων στην περιφέρεια και από την περιφέρεια στο υπουργείο εσωτερικών. Από την άλλη εξοικονομήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι δήμαρχοι ανεξαιρέτως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο κ. Μανιτάκης δήλωσε:

«Το υπουργείο και ο υπουργός ουδέποτε έλαβαν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου, οποιασδήποτε δήλωσης οργάνου που να σχετίζεται με απεργία ή άλλης φύσεως κινητοποίηση. Ολα αυτά που διαβάζω διαδίδονται στον Τύπο αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν ξέρω αν πρέπει να υπενθυμίσω με αυτήν την αφορμή – γιατί έχει ήδη λεχθεί – αναγνωρίζω από την αρχή τη συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων στη διενέργεια των εκλογών.

Αναγνωρίσαμε δημόσια από την πρώτη στιγμή ότι η ατομική αποζημίωση που λαμβάνουν ήταν πάρα πολύ μικρή και φροντίσαμε κατ’ εξαίρεση και στο πλαίσιο φυσικά του στενού προϋπολογισμού που είχαμε να δώσουμε αύξηση 30% στους δημοτικούς υπαλλήλους. Ξέρω ότι αυτό το ποσοστό είναι πάλι σχετικά μικρό σε σχέση με την εργασία τους αλλά είναι πάρα πολλοί.

Αρα το συνολικό κόστος για 30.000 υπαλλήλους ξέρετε πως είναι πολύ μεγάλο. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως φυσικά και τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους υπαλλήλους των Περιφερειών, αλλά ειδικά τους υπαλλήλους των δήμων, γιατί ξέρω ότι αυτοί φέρουν σημαντικό βάρος για τη διενέργεια των εκλογών και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι θα επιτελέσουν το καθήκον τους όπως το επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.