Δι-γκολόρ!Η Γαλλία δεν επηρεάστηκε ούτε από την καταιγίδα που έφερε διακοπή μιας ώρας στο παιχνίδι, ούτε από τις αστραπές, ούτε από την έδρα.
Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, νίκησε 2-0 τους Ουκρανούς στο Ντόνετσκ, πάτησε κορυφή στον Δ’ Όμιλο του Euro και ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Σουδία-Αγγλία, οι «τρικολόρ» ορίζουν την τύχη τους.
Ο Μενέζ κορυφαίος του αγώνα έβαλε το πρώτο γκολ των Γάλλων στη διοργάνωση και ο Καμπάιγ στο 56’ «κλείδωσε» τη νίκη που έφερε την ομάδα του Μπλαν στην κορυφή του ομίλου.

Πως έπαιξαν:
Ουκρανία: Ο Όλεγκ Μπλαχίν, παρέταξε την ομάδα του με ένα αρκετά επιθετικογενές σχήμα. Με 4-4-2. Ο Πιάτοφ κάτω από τα δοκάρια, οι Γκούσεφ, Μίχαλικ, Κατσερίντι, Σέλιν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, ο Τίμοστσουκ ως αμυντικό χαφ, μπροστά του ο Ναζαρένκο, δεξιά ο Γιαρμολένκο, αριστερά ο Κονοπλιάνκα και ο Βορονίν με τον Σεφτσένκο στην επίθεση.

Γαλλία: Με το ίδιο σύστημα, αλλά με αλλαγές σε πρόσωπα παρέταξε την ομάδα του ο Λοράν Μπλαν. Στο τέρμα ήταν και πάλι ο Γιορίς. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί. Ο Ντιαρά αμυντικός μέσος και μπροστά του οι Νασρί, Καμπάιγ. Στην επίθεση, ο Μενέζ δεξιά, ο Ριμπερί αριστερά και στην κορυφή ο Μπενζεμά..

Οι Γάλλοι μπήκαν στο παιχνίδι ως φαβορί θέλοντας να κάνουν το παιχνίδι τους. Και το κατάφεραν. Αφού με ένα αρκετά πετυχημένο passing game, έκλεισαν τους Ουκρανούς στην περιοχή τους και προσπαθούσαν να διασπάσουν το τείχος που… ύψωσε ο Μπλαχίν μπροστά από την εστία της ομάδας του.

Αλλά οι παίκτες των «τρικολόρ», αστόχησαν στις 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αφού ο Μενέζ δύο φορές από το ύψος του πέναλτι αμαρκάριστος, έστειλε την μπάλα μία πάνω από τα δοκάρια και μία πάνω στον Πιάτοφ. Με τον Ουκρανό τερματοφύλακα, να κάνει ακόμη μία φοβερή επέμβαση στο 39’, όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Μεξές κατευθύνονταν στο «γάμα» της εστίας, αλλά τα χέρια του πορτιέρο έφτασαν εκεί και την έδιωξαν σε κόρνερ.

Οι Ουκρανοί έψαχναν την αντεπίθεση και έβγαλαν δύο τρεις επικίνδυνες, αλλά ευκαιρία καθαρή, έκαναν μία. Με τον… συνήθη ύποπτο Σεφτσένκο, που κατέβασε ωραία την μπάλα στο 34’ και ξεχύθηκε προς την εστία αλλά το σουτ που έκανε ήταν από αρκετά πλάγια με τον Γιορίς να διώχνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι μπήκαν αποφασισμένοι. Και το έδειξαν από το 48’. Όταν ο Μενέζ, για τρίτη φορά στο παιχνίδι βγήκε απέναντι από τον Πιάτοφ, αλλά νικήθηκε και πάλι! Στο επόμενο λεπτό ο Σεφτσένκο πήγε να τιμωρήσει τους «τρικολόρ» για τις χαμένες τους ευκαιρίες και εξαπέλυσε έναν κεραυνό ο οποίος έφυγε ελάχιστα από το δοκάρι του Γιορίς.

Κάτι, που δεν πτόησε την Γαλλία, η οποία μετά από τέσσερα λεπτά (53’) σκόραρε. Ο Ριμπερί από αριστερά βρήκε τον Μπενζεμά, αυτός ακόμη πιο πλάγια έδωσε στον Μενέζ, ο οποίος απέφυγε εξαιρετικά τον αμυντικό που βρήκε μπροστά του και σκόραρε με το αριστερό. Γκολ, που έδιωξε το άγχος από τους «τρικολόρ». Και μετά από τρία λεπτά (56’), ο Καμπάιγ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του όταν από την εξαιρετική πάσα του Μπενζεμά σούταρε σωστά στην γωνία του Πιάτοφ κάνοντας το 2-0.

Το ματς κάπου εκεί τελείωσε, οι Γάλλοι έλεγχαν τον ρύθμο και απειλούσαν όποτε ήθελαν. Όπως στο 65’ με το τρομερό σουτ του Καμπάιγ που κατέληξε στο δοκάρι. Ή στο 72’ με το ωραίο φάουλ του Ριμπερί με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Η ώρα πέρναγε, οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν πως δεν γυρίζει αυτό το παιχνίδι και το 2-0 ενδεχομένως, να αδικεί και τους Γάλλους που έδειξαν πως διαθέτουν σπουδαία ομάδα.

Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Μίχαλικ, Καχερίδι, Σελίν, Τίμοστσουκ, Βορονίν(46’ Ντέβιτς), Γιαρμολένκο (68’Αλίεφ), Ναζαρένκο(60’Μιλέφσκι), Κονοπλιάνκα, Σεφτσένκο

Στον πάγκο: Κοβάλ, Γκοριανόφ, Κούσερ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Μπούτκο, Γκαρμάς, Ρόταν, Σελέζνιοφ

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ντιαρά, Νασρί, Καμπάιγ (68’ Εμβιλά) Μενέζ (73’ Μαρτέν), Ριμπερί, Μπενζεμά (76’ Ζιρού)

Στον πάγκο: Μανταντά, Ρασό, Εβρά, Ρεβεγιέρ, Κοσιελνί, Βαλμπουενά, Ματουιντί, Μαλουντά, Μπεν Αρφά


Ukraine vs France 0-2 All goals & Highlights… από kofiswag

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.