Βίκυ Παπαφιλίππου
Έφυγες στο ταξίδι της αιωνιότητας με τη σιγουριά ότι θα είσαι παρούσα στις ζωές μας, στις σκέψεις μας, στην ιστορία μας. Εσένα τη μεγάλη αγωνίστρια της ζωής που γέννησες και δημιούργησες κόντρα στις δυσκολίες, ακαταμάχητη, σε αποχαιρετούμε και μας αποχαιρετάς όρθια, μαχήτρια όπως ήσουν πάντοτε και αυτό είναι μια καλή τύχη από τον πανάγαθο που σου αρμόζει.

Σεβασμιώτατε, κυρίες και κύριοι,
η Βίκυ Παπαφιλίππου υπήρξε μια εξαιρετική πολυσχιδής, πληθωρική προσωπικότητα της τοπικής μας κοινωνίας και όχι μόνο η οποία μας αφήνει πολύ ξαφνικά, στοιχείο που μας θλίβει ιδιαίτερα όλους αλλά ταυτόχρονα αφήνει την παρακαταθήκη της ζωντανή. Αφήνει τη δημιουργήματά της, αφήνει τις μνήμες της να μας συντροφεύουν.

Η Βίκυ Παπαφιλίππου υπήρξε προσωπικότητα εξαιρετικής ευφυΐας, πολυσχιδούς δραστηριότητας και ευγενής με υψηλό δείκτη καλαισθησίας με μεγάλη δημιουργικότητα. Αγωνίστηκε και προσπάθησε και πέτυχε και δημιούργησε μέσα σε πολλές δυσκολίες πρωτοπόρος και έφερε το φρέσκο και το καινούργιο. Προσωπικότητα η οποία είχε ευρεία γνώση των θεμάτων, πολύπλευρη δυνατότητα ανάλυσης και ξεκάθαρη στόχευση, την οποία πάντοτε υπηρέτησε, μακριά από δογματισμούς με Δημοκρατική προσέγγιση και ευαισθησία. Υπήρξε άτομο που έκανε το χρέος του, προς την κοινωνία πολυεπίπεδα και πολυσύνθετα. Τιμήθηκε από την κοινωνία μας και βέβαια θα συνεχίσει να τιμάται και στο μέλλον.

Η Βίκυ Παπαφιλίππου υπήρξε από τους ξεχωριστούς αυτούς ανθρώπους που ρούφηξαν πραγματικά το δρόμο προς την Ιθάκη. Ήταν πάντα γεμάτη ζωή, με πολύ καθαρή βούληση, απέναντι σε κάθε δυσκολία, με καλοσύνη και μεγάλη αβροφροσύνη, μια αρχόντισσα του τόπου μας που αφήνει τη σφραγίδα της πραγματικά να μένει σε βάθος πολλών πολλών χρόνων ανεξίτηλη. Η κοινωνία μας είναι πιο φτωχή, σε όλους μας θα λείψει. Το σπινθηροβόλο βλέμμα της, η ματιά της, θα μας συντροφεύει. Η παρακαταθήκη για το καινούργιο που γεννήθηκε πριν από λίγα χρόνια και η συνδρομή της καθοριστική. Η αναγνώρισή της καθολική. Είχε τη δυνατότητα να κοιτάζει μπροστά με καθάριο βλέμμα και αυτό έκανε μέχρι την τελευταία της πνοή με συνείδηση ευθύνης και χρέος με πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον για τους οικείους της, για τους συνεργάτες, για όλη την κοινωνία συνεισφέροντας τον εαυτό της για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Η Βίκυ Παπαφιλίππου είναι μαζί μας και θα είναι μαζί μας, αξέχαστη. Στην οικογένειά της, στον αγαπημένο της σύζυγο, στους οικείους της, στους συνεργάτες της, εκ μέρους όλης της κοινωνίας εύχομαι να είναι οπλισμένη με δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες και η συνέχιση του έργου της και της προσπάθειά της, είναι ότι καλύτερο μπορούν να δώσουν για να ανταμείψουν τους αγώνες της.

Βίκυ σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα μας προσέφερες. Καλό Παράδεισο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.