Συμβουλές προστασίας ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας

http://www.newsbeast.gr/files/temp/414C64F0EA6C22B4CCF06E60F20F7CA5.jpgΤόσα ακούς για τους κινδύνους που σχετίζονται με την ηλιακή ακτινοβολία και ιδιαίτερα για τον καρκίνο του δέρματος.

Μάθε τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρεις στην προσπάθειά σου να αποκτήσεις το πολυπόθητο μπρούτζινο χρώμα του καλοκαιριού, είτε έχεις ανοιχτόχρωμη, είτε πιο σκούρα επιδερμίδα.

Γενικές συμβουλές

-Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη. Προτίμησε τη σκιά και απέφυγε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες της μέγιστης ηλιοφάνειας.

-Στην παραλία, συνιστάται να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ., γιατί τότε οι ακτίνες είναι πολύ πιο επικίνδυνες.

-Προστάτεψε τον εαυτό σου φορώντας καπέλο, μπλουζάκι γυαλιά ηλίου και φυσικά αντηλιακή κρέμα.

-Αν εκτίθεσαι στον ήλιο μόνο με λάδι μαυρίσματος το έγκαυμα δε θα αργήσει να έρθει.

Αν έχεις επιδερμίδα ευαίσθητη και ανοιχτόχρωμη

Αν η επιδερμίδα σου είναι λευκή πρέπει να προσέξεις πολύ καθώς όπως ίσως έχεις ήδη διαπιστώσει το έγκαυμα σε… «θέλει».

-Προμηθεύσου ένα αντιηλιακό με αρκετά υψηλό δείκτη προστασίας, ακόμη και 50 SPF και μην ξεχνάς να το ανανεώνεις συχνά.

-Προτίμησε να κάνεις ηλιοθεραπεία σε ώρες που η ακτινοβολία δεν είναι τόσο έντονη όπως για παράδειγμα πριν τις 11 το πρωί ή μετά τις 4 το απόγευμα.

-Μόλις το δέρμα σου αρχίσει σταδιακά να μαυρίζει θα μπορείς πιο άνετα να βρεθείς υπό τον ήλιο δίχως να καείς, δίχως αυτό όμως να σημαίνει πως πρέπει να ξεθαρέψεις κάνοντας ώρες ηλιοθεραπείας.

-Μετά από μια περίπου εβδομάδα ηλιοθεραπείας μπορείς αν θέλεις να μειώσεις το δείκτη προστασίας αλλά καλό θα είναι να μην είναι λιγότερο από 30 SPF.

-Αν έκανες το λάθος και έμεινες παραπάνω απ΄όσο αντέχει η επιδερμίδα σου στον ήλιο, πιθανότατα να εμφανίσεις κοκκινίλες. Σε αυτή την περίπτωση, αφού βάλεις μια καταπραϋντική ενυδατική κρέμα, απέφυγε την έκθεση στον ήλιο μέχρι οι κοκκινίλες να εξαφανιστούν εντελώς.

Aν έχεις σταρένια επιδερμίδα

Σίγουρα ένα πιο μαυρισμένο δέρμα δεν είναι τόσο επιρρεπές σε εγκαύματα όπως η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως προσφέρει την καλύτερη προστασία.

Οι συμβουλές είναι παρόμοιες με αυτές που ισχύουν και για τις ανοιχτόχρωμες με τη διαφορά πως στην περίπτωση μιας πιο σταρένιας επιδερμίδας, ο δείκτης προστασίας μπορεί να είναι λίγο μικρότερος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ειδικά για τις τρεις-τέσσερις πρώτες ημέρες της έκθεσής σου στον ήλιο οφείλεις να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 SPF, ενώ στη συνέχεια μπορείς να αρκεστείς στην προστασία 15- 20 SPF.

womenonly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.