Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα τρία σενάρια συγκυβέρνησης

15 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι πιθανές συμμαχίες της 18ης Ιουνίου
http://www.newsbeast.gr/files/temp/46BFD9EB86B77F138EC09CD3906DFFE8.jpgΜε δεδομένη την κοινή θέση των κομμάτων ότι μία τρίτη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να αποφευχθεί και με το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας σχεδόν απίθανο, τα επιτελεία εξετάζουν τα σενάρια της επόμενης  ημέρας σχετικά με τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Αν το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά κερδίσει τις εκλογές και υποτεθεί ότι θα εκλέξει από 125 ως 135 βουλευτές, θα επιδιώξει σύμπραξη με ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ ή και με τα δύο κόμματα προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των εδρών για την επίτευξη επαρκούς κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δύσκολα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ο Φώτης Κουβέλης θα αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε μία κυβέρνηση που θα αναλάβει την αποστολή της επαναδιαπραγμάτευσης και την αποτροπή εξόδου από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και υποθετικά εξασφαλίσει από 100 ως 140 βουλευτές, θα σπεύσει αμέσως προς αναζήτηση εταίρων για να συμπληρώσει ικανή πλειοψηφία. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής» το πρώτο τηλεφώνημα που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στο Φώτη Κουβέλη. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε ανοιχτή πρόταση και προς τον Πάνο Καμμένο.

Το… plan C προβλέπει κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας με πιθανούς εταίρους το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ ή ακόμα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό.

This entry was posted on Παρασκευή, 15 Ιουνίου, 2012 at 19:19 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply