Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βρέθηκαν (ως… διά μαγείας!) λεφτά για τη Βοήθεια στο σπίτι

Ιούνιος 15th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ξαφνικά στο υπουργείο Εργασίας κατάφεραν να βρουν τα 30.000.000 ευρώ που χρειάζονταν για να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» έως το τέλος του έτους. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε μέσω συνέντευξης Τύπου ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι θα καταβληθούν κανονικά στις 22 Ιουνίου οι συντάξεις του Ιουλίου. Ο ίδιος απέφυγε να δεσμευτεί για τους επόμενους μήνες, αρχής γενομένης από τις συντάξεις Αυγούστου, που πρέπει να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου, παραδεχόμενος ότι «τα οικονομικά των ασφαλιστικών οργανισμών είναι σε κακή κατάσταση».

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας άφησε για τον αντικαταστάτη του την «καυτή πατάτα» του ΟΑΕΔ. Ο κ. Ρουπακιώτης παραδέχτηκε ότι χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 260.000.000 ευρώ κρατική επιχορήγηση για να συνεχίσει η απρόσκοπτη καταβολή επιδομάτων ανεργίας έως το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό ότι χρειάζεται ανανέωση της λειτουργίας της προσωρινής διοικούσας επιτροπής για την Εργατική Κατοικία και την Εργατική Εστία, για να μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνονται περίπου 1.500 εργαζόμενοι που έχουν μεταφερθεί στον ΟΑΕΔ. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι άλλοι 500 εργαζόμενοι Εργατικών Κέντρων όλης της χώρας είναι απλήρωτοι από τέσσερις έως έξι μήνες.

Αναφορικά με την πολυθρύλητη μεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση, ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε ότι υπάρχει επιστολή του προέδρου του ΕΤΕΑ, με την οποία ζητάει να παραταθεί η έναρξη λειτουργίας του «μερικούς μήνες αργότερα». Υπενθυμίζεται ότι το ΕΤΕΑ πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιουλίου και ήδη τρία από τα πέντε Ταμεία που το απαρτίζουν (ΤΕΑΙΤ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΕΤΑΤ) έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν σε αυτό. Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, με απόφαση της τρόικας, εξαιρέθηκαν από τα κοινοτικά προγράμματα, επειδή κρίθηκε ότι το βιοτικό τους επίπεδο είναι υψηλό…

Βασίλης Αγγελόπουλος

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 15th, 2012 at 07:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply