Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρεκόρ για την on line διαφημιστική δαπάνη

Ιούνιος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στα 8,4 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο στις ΗΠΑ – Νέα μείωση στις εφημερίδες

Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταγράφει η on line διαφημιστική δαπάνη στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Interactive Advertising Bureau.

Έτσι, μετά από έσοδα ρεκόρ που άγγιξαν τα 9 δισ. δολάρια το τελευταίο (και παραδοσιακά λόγω των Χριστουγέννων ευνοημένο) τρίμηνο του 2011, σε ιστορικό υψηλό για το αντίστοιχο διάστημα κινήθηκε η on line διαφημιστική δαπάνη και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012. Με το συνολικό ποσό να διαμορφώνεται στα 8,4 δισ. δολάρια, παρατηρήθηκε αύξηση 15% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στο ίδιο διάστημα, η διαφημιστική δαπάνη προς τις έντυπες εκδόσεις των αμερικανικών εφημερίδων κατέγραψε και νέα μείωση, ακολουθώντας διαχρονικά από τα τέλη του 2006 πτωτική πορεία, με μοναδικές εξάρσεις τις περιόδους των Χριστουγέννων. Τα μεγαλύτερα διαφημιστικά έσοδα στις ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει η τηλεόραση (χωρίς να υπολογίζονται και τα καλωδιακά δίκτυα), σημειώνοντας μάλιστα σημαντική ανάκαμψη το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Παναγιώτης Μαρκίδης

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 14th, 2012 at 15:13 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Ρεκόρ για την on line διαφημιστική δαπάνη”

  1. κοσμηματα said:

    Όταν γνωρίζεις ότι ξέρεις τι θα δώσεις και ξέρεις ότι θα πιάσεις και το κοινό που θέλεις και σε πιο αριθμό γιαυτους του λόγους κερδίζει συνεχώς έδαφος η online διαφήμιση σε σχέση με τα παλιά Μέσα.

Leave a Reply