Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βάιος Κόραβος: Παράταση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»…

Ιούνιος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΕΓ Βάιος Κόραβος αναφέρει: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται μέχρι 30.9.2012, η παροχή των κατ’ οίκον υπηρεσιών από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εξαρτώμενους ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και χρόνια ασθενείς στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Η έκδοση ΠΝΠ για την παράταση του εν λόγω προγράμματος, που λήγει 30.6.2012, κρίθηκε απαραίτητη για να μη διακοπεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και δημιουργηθούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Για το σκοπό αυτό οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Ρουπακιώτης και Εσωτερικών Α. Μανιτάκης έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι υποχρεώσεις υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται ότι θα καθοριστούν σε προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφορά 70.000 εξαρτώμενα άτομα και σε αυτό απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 14th, 2012 at 09:27 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΕΚΕΓ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply