Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αρχίζει κυνήγι σε 500.000 ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Ιούνιος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι εφορίες θα μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις

Αρχίζει κυνήγι σε 500.000 ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Λίστα με περισσότερα από 500.000 ονόματα έστειλε η ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών αφού με βάση τα στοιχεία της μέχρι και τις 30 Απριλίου 2011 δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι των ακινήτων. Πλέον το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών του 2011 θα πληρωθεί στις εφορίες από όσους δεν το κατέβαλαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το θέμα αυτό ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά και των επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην οδό Νίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζανιάς έδωσε κατευθύνσεις στους εφοριακούς ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν χαράτσι και στην περίπτωση που αυτοί εξακολουθήσουν να μην το πληρώνουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα ειδικά τμήματα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών των Δ.Ο.Υ. Αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν ότι ένας από τους πιο αποδοτικούς σε έσοδα φόρους των τελευταίων ετών ήταν το ΕΕΤΗΔΕ, αφού εισέρευσαν στα Δημόσια ταμεία περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ. Αν μάλιστα καταφέρουν να εισπράξουν και τα ποσά που αναλογούν στους 500.000 ιδιοκτήτες που «γύρισαν την πλάτη» στη ΔΕΗ και στο υπουργείο Οικονομικών τότε τα έσοδα από τη συγκεκριμένη φορολογία θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι και οι διασταυρώσεις που έχουν ξεκινήσει αποδίδουν εισπρακτικά ενώ και το κυνήγι των ληξιπροθέσμων έχει συνεισφέρει στα Δημόσια έσοδα περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Οι προϊστάμενοι των 13 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας έδωσαν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών από όπου προκύπτει ότι το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαίου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% από 9% που ήταν στο πρώτο τετράμηνο του έτους. Σχεδόν αμετάβλητα παρέμεινα τα έσοδα των τελωνείων το διάστημα Ιανουαρίου – Μαίου 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο καθώς οι εισπράξεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 0,5%.

Ντίνος Σιωμόπουλος

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 14th, 2012 at 08:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply