Πιθανότερο προβάλλει τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο να προσφύγει η Κύπρος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στο μοντέλο της Ισπανίας, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ενώ καθοριστικές για τη μορφή της βοήθειας που θα ζητήσει η Λευκωσία από τα ταμεία της ΕΕ είναι οι επόμενες ώρες.

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει προσφυγή στους μηχανισμούς μέσα στις επόμενες ημέρες, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ εκπνέει η προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών.

“Η κυβέρνηση δεν απέκλεισε ότι μπορεί να προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης” δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Την ίδια ώρα, πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με αφορμή, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή στη Βουλή ότι ενδεχόμενη προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό δεν θα αφορά μόνο τις τράπεζες, αλλά και την οικονομία.

Απαντώντας στις επικρίσεις των υπόλοιπων κομμάτων, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για εξασφάλιση δανείου, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των τραπεζών. “Υπάρχει δυνατότητα εξασφάλισης δανείου; Ας αφήσουμε να δούμε. Ξέρω ότι γίνονται προσπάθειες” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του MEGA Κύπρου Μαρία Σαββίδου, τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα, ενώ φαίνεται πως ήδη έχουν γίνει επαφές σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Λευκωσίας και Βρυξελλών τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την κεντρική τράπεζα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.