Μετά από την επίμονη, δυναμική και ισχυρή διαμαρτυρία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Γεωργίου Δασταμάνη, τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη όσο και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) για ένταξη της εντοπιότητας στις προϋποθέσεις που προβλέπονται  για τη μίσθωση διαθέσιμων ή κοινόχρηστων αγροτεμαχίων σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΑ 2556/2011  (ΦΕΚ 2290/Β/2011) ο στόχος ευοδώθηκε.

Ειδικότερα με την ψήφιση του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ Α/22-3-2012) περί «διαχείρισης και προστασίας ακινήτων ΥπΑΑΤ- Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» προβλέπεται πλέον στην παρ.2 του άρθρου 7 ότι «μόνιμος κάτοικος Δήμου της Περιφερειακής στην οποία βρίσκεται το παραχωρούμενο ακίνητο μοριοδοτείται με 100 βαθμούς».

Η ανωτέρω πρόβλεψη αποτέλεσε δικαίωση των έντονων κινητοποιήσεων στις οποίες προέβη ο Αντιφεριφερειάρχης Γρεβενών αποδεικνύοντας εμπράκτως πως προτεραιότητα της Π.Ε. Γρεβενών είναι η προάσπιση των συμφερόντων των  κατοίκων της περιοχής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

 

Γεώργιος Δασταμάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.