Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λεφτά ως τις 20 Ιουλίου έχει το Δημόσιο

Ιούνιος 13th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Στεγνώνουν» τα ταμεία-Αναγκαία η καταβολή των δόσεων
http://www.newsbeast.gr/files/temp/ACABB545B610266C4D8BE0B65FA544A8.jpgΧρήμα ως τις 20 Ιουλίου έχει το ελληνικό Δημόσιο για να καλύψει τις βασικές του υποχρεώσεις του, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων και η στοιχειώδης λειτουργία του κράτους πρόνοιας.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχει αρχίσει και πάλι η καταβολή των δόσεων της διεθνούς βοήθειας, κάτι που προϋποθέτει σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία θα συμφωνήσει με την τρόικα στις όποιες αλλαγές επί το μνημονίου και στην εφαρμογή του.

Χτες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών και όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ζανιάς τους ενημέρωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα.

Μέχρι και τα τέλη Μαΐου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η εικόνα στο μέτωπο των εσόδων είναι απογοητευτική.

Στα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού, η απόκλιση από τον στόχο έφτασε τα 666 εκατ. ευρώ στο τέλος του περασμένου μήνα, από 334 εκατ. ευρώ που ήταν στα τέλη Απριλίου.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 13th, 2012 at 16:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply