Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άδικη και απάνθρωπη η προσωρινή κράτηση της Β. Σταμάτη, σύμφωνα με τον Α. Τσοχατζόπουλο

13 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την αίτηση της Βίκυς Σταμάτη για αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους

Οι δικαστές του Συμβουλίου, με ανάλογη πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα, είπαν «όχι» στο αίτημα της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, κρίνοντας ότι η κατηγορουμένη στην υπόθεση της νομιμοποίησης αμοιβών από «μίζες» του πρώην υπουργού Αμυνας είναι ύποπτη φυγής.

Θεωρούν, επίσης, ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη λόγω της βαρύτητας της πράξης που της αποδίδεται, καθώς και για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Πάντως οι συνήγοροι υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη σε ανακοίνωσή τους το απόγευμα τςη Τρίτης αναφέρουν ότι «…χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την Ελληνική Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος της δικαιοδοτικής της αποστολής και να αναδείξει το ανθρωπιστικό πνεύμα που κυριαρχεί στο νομικό πολιτισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας».

«Aδικη και απάνθρωπη», χαρακτήρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και αντικατάστασής της με προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση προσβάλει το δίκαιο και τους στοιχειώδεις όρους ανθρωπισμού, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωσή του, ενώ -όπως υποστηρίζει- η προφυλάκιση της συζύγου του δεν στηρίχθηκε σε κανένα στοιχείο ή ένδειξη ενοχής.

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 2012 at 14:15 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply