Χι, χιχι…Η ισοπαλία (1-1) του Πολωνία-Ρωσία δίνει το δικαίωμα στην Εθνική μας ομάδα, να κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη επί της Ρωσίας την τελευταία αγωνιστική, προκρινόμαστε στους «8» ανεξαρτήτως αποτελέσματος του άλλου παιχνιδιού (Πολωνία-Τσεχία).
Προηγήθηκαν οι Ρώσοι με τον Τζαγκόεφ στο 37’, ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι με γκολάρα του Μπλαστσικόφσκι στο 57’.

Δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ρώσους να πιέζουν. Να θέλουν να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση από νωρίς. Αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι Πολωνοί ισορρόπησαν το ματς, ανεβαίνοντας πιο ψηλά και πιέζοντας αρκετά στην περιοχή των αντιπάλων τους με σκοπό να κλέψουν την μπάλα και να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Λεβαντόφσκι.

Και στο 18’, πέτυχαν γκολ, το οποίο σωστά δεν μέτρησε, αφού ο Πολάνσκι ήταν οφσάιντ μετά την εκτέλεση φάουλ του Ομπράνιακ. Αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους όμως, οι οποίοι έλεγξαν τον ρυθμό αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Και εκεί που οι Πολωνοί φάνταζαν πιο επικίνδυνοι, οι Ρώσοι πέτυχαν γκολ. Όταν ο Τζαγκόεφ πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής μετά την εκτέλεση φάουλ του Αρσάβιν στο 37’ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ημίχρονο κύλησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν ξανά, αλλά η ρωσική άμυνα, ήταν σε καλή μέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός άλλαξε τελείως. Και το ματς από βαρετό, έγινε καταπληκτικό. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τους Πολωνούς να πιέζουν και τους Ρώσους να φεύγουν στην αντεπίθεση. Κάθε στιγμή μύριζε γκολ και για τις δύο πλευρές.

Και στο 57’, έγινε αυτό που… μύριζε. Ο Μπλαστσικόφσκι πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με το αριστερό πόδι στην απέναντι γωνία του Μαλαφέεφ και έβαλε κι άλλη φωτιά στο ματς. Αφού οι δύο προπονητές δεν συμβιβάζονταν με την ισοπαλία και ρίσκαραν όλο και περισσότερο. Με συνέπεια, να δημιουργούνται κενά και ευκαιρίες σε κάθε φάση! Παρόλα αυτά, το γκολ δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες και το 1-1 ήταν δίκαιο.

Πολωνία(Σμούντα): Τίτον, Μπένις, Πέρκις, Βασιλιέφσκι, Πίστσεκ, Ντούντκα(73’ Μιετσέγέφσκι) , Πολάνσκι, Μουράφσκι, Ομπράνιακ, Μπλαστσικόφσκι, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Σαντομνιέρσκι, Βοϊτκόβιακ, Καμίνσκι, Βαβζίνιακ, Μάτουσικ, Ρίμπους, Βόλσκι, Γκροσίτσκι, Σόμπιεκ, Μπρόζεκ

Ρωσία (Άντβοκατ): Μαλαφέεφ, Ζιρκόφ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Ανιούκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Σιρόκοφ, Αρσάβιν, Τζαγκόεφ (79’ Ισμαίλοφ), Κερζάκοφ

Στον πάγκο: Ακινφέεφ, Σούνιν, Σαρόνοφ, Γκράνατ, Ναμπάπκιν, Κομπάροφ, Κοκόριν, Γκλουσάκοφ, Σεμσόφ, Πογκμπρέμπνιακ

 

Αλέξης Παπαχρήστος

Польша – Россия 1:1(1) από landsgraaf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.