Ο ένας από τους τρεις εργάτες νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό»

Ρατσιστική επίθεση εναντίον αιγύπτιων ψαράδων στο ΠέραμαΑιγύπτιοι ψαράδες που εργάζονται στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και έμεναν σε σπίτι στο Πέραμα βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στο στόχαστρο ρατσιστικής επιδρομής.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα οι δράστες της επίθεσης, φωνάζοντας και βρίζοντας, εισέβαλαν στο σπίτι με ρόπαλα και ξύλα και άρχισαν να χτυπούν τους τρεις εργάτες των ψαροκάικων που βρήκαν μέσα, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν από αυτούς. Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του «Ευαγγελισμού». Και οι τρεις αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί από τη περιοχή του Σχιστού προσήγαγαν έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι ύποπτοι αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν από τον τραυματία ως δράστες της επίθεσης.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία άμεση σχέση τους με ακροδεξιά οργάνωση, ενώ δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Την έρευνα διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

2 thoughts on “Ρατσιστική επίθεση εναντίον αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα”
  1. Αν οι Αιγύπτιοι, σκότωναν κάποιον από τους εισβολείς, θα έπρεπε να αθωωθούν ή όχι, όπως και ο 24χρονος φοιτητής?
    Αυτοί μάλιστα ήταν σίγουρα σε νόμιμη άμυνα αφού παραβιάστηκε ο ιδιωτικός χώρος κατοικίας τους και καταστράφηκε η περιουσία τους.
    Και ποια τελικά είναι η διαφορά του κλέφτη Αλβανού από τον κοινό εγκληματία δολοφόνο Έλληνα?
    Δικαιούνται, δε λέω , οι εισβολείς μια δίκαιη δίκη και μια ανάλογη τιμωρία, αν αποδειχθούν ένοχοι, όχι όμως τόσο για το περί κοινού δικαίου αίσθημα αλλά για να συνειδητοποιήσουν πως είναι κοινοί εγκληματίες που δεν σέβονται το μέγιστο αγαθό του δικαιώματος στη ζωή.
    Για να ενοχοποιηθούν πρωτίστως στη συνείδησή τους και να καταλάβουν πως δεν είναι πολιτική πράξη το κοινό ποινικό έγκλημα.
    Με τίμημα την ελευθερία τους

  2. Παντού τα ίδια λες, Αλέκο… Τουλάχιστον, άλλαξε λίγο διατύπωση… Τα λόγια σου αποπνέουν βαθύτατο ρατσισμό, γιατί χρησιμοποιείς διαφορετικά σταθμά για Έλληνες και αλλοδαπούς: δηλαδή του 24χρονου Έλληνα δεν του παραβίασαν το οικογενειακό άσυλο και την οικιακή ειρήνη, δε βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα; Ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων δεν έχει όρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.