Ελεύθερος με εγγύηση 120.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ για την ίδια κατηγορία απολογήθηκε και σύζυγός του, η οποία αφέθηκε και αυτή ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Υπνεθυμίζεται ότι σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη όταν στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την “μαύρη τρύπα” ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε στο λογαριασμό τους περίπου 1 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές δεν δικαιολογούνταν.

Ο συνήγορος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάκος, μετά την απολογία του πρώτου και κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια, τόνισε ότι ο εντολέας του δεν φέρει καμία συμμετοχή ούτε στην υπεξαίρεση και πως για να καταδικαστεί για το ξέπλυμα πρέπει να αποδειχτεί και η συμμετοχή σε αυτήν”.

Στην πολύωρη απολογία του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εξήγησε με υπόμνημα 60 σελίδων τη διαδρομή του 1 εκατ. ευρώ που βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του, ενώ υποστήριξε ότι τα χρήματα δικαιολογούνται βάσει των εισοδημάτων του. “Τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό μου προέρχονται από τις αμοιβές μου ως δημάρχου και από τις συντάξεις μου ως βουλευτή και ως οδοντιάτρου. Δικαιολογούνται από τα εισοδήματά μου και της συζύγου μου. Με την υπεξαίρεση δεν έχω καμία σχέση”, τόνισε ο τέως δήμαρχος.

Παράλληλα, ελεύθερη με εγγύηση 30.000 ευρώ αφέθηκε και η σύζυγός του Ελένη που απολογήθηκε στην ανακρίτρια για την ίδια κατηγορία. Η δικογραφία θα αποσταλεί σε εισαγγελέα και η απόφαση θα εκδοθεί με βούλευμα, ενώ ο Β.Παπαγεωργόπουλος έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη και για υπεξαίρεση και πλαστογραφία σε βάρος του δημοσίου για την ίδια υπόθεση.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.