Στις δύο κοινωνικές ομάδες που αποτέλεσαν το ανάχωμα της Ν.Δ. στις εκλογές του Μαΐου επικέντρωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς. Με τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τη μια και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο από την άλλη στόχευσε τους αγρότες αλλά και τους πολίτες που έχουν ανάγκη από περίθαλψη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ πρόκειται να προωθήσει την εγκατάσταση χιλιάδων νέων αγροτών στην επόμενη προγραμματική περίοδο παρέχοντας πριμ πρώτης εγκατάστασης μέχρι 50.000 ευρώ και πρόσθεσε: «Θα στηρίξουμε την ηλικιακή ομάδα των 40 – 50 ετών, που επιστρέφουν στη γεωργία λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα, με τη διεκδίκηση και αξιοποίηση μέχρι 1% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δισ.), δηλαδή περίπου 20.000.000 ευρώ».

Τέλος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της νέας ΚΑΠ ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Θα επιδιώξουμε την αύξηση της ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40.000.000 μέχρι 80.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% (σημερινό πλαφόν) έως 4% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δισ.) με κριτήρια που θα καθορίζονται σε εθνικό και όχι ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Ναπολέοντα Μαραβέγια, τόνισε επίσης ότι είναι ανάγκη η χώρα να μείνει στην Ε.Ε. γιατί η έξοδος θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. τον χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας.

Εκκληση στους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Η περίθαλψη και η υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τον ΕΟΠΥΥ, τα Ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών, καταγγέλλοντας μάλιστα «τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ», η οποία, όπως σημείωσε, «εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να εξοφλήσει το κράτος τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας.

Νίκος Ελευθερόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.