Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεύθερος με εγγύηση ο Παπαγεωργόπουλος

Ιούνιος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ελεύθερος με εγγύηση 120.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ για την ίδια κατηγορία απολογήθηκε και σύζυγός του, η οποία αφέθηκε και αυτή ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Υπνεθυμίζεται ότι σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη όταν στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την “μαύρη τρύπα” ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε στο λογαριασμό τους περίπου 1 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές δεν δικαιολογούνταν.

Ο συνήγορος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάκος, μετά την απολογία του πρώτου και κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια, τόνισε ότι ο εντολέας του δεν φέρει καμία συμμετοχή ούτε στην υπεξαίρεση και πως για να καταδικαστεί για το ξέπλυμα πρέπει να αποδειχτεί και η συμμετοχή σε αυτήν”.

Στην πολύωρη απολογία του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εξήγησε με υπόμνημα 60 σελίδων τη διαδρομή του 1 εκατ. ευρώ που βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του, ενώ υποστήριξε ότι τα χρήματα δικαιολογούνται βάσει των εισοδημάτων του. “Τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό μου προέρχονται από τις αμοιβές μου ως δημάρχου και από τις συντάξεις μου ως βουλευτή και ως οδοντιάτρου. Δικαιολογούνται από τα εισοδήματά μου και της συζύγου μου. Με την υπεξαίρεση δεν έχω καμία σχέση”, τόνισε ο τέως δήμαρχος.

Παράλληλα, ελεύθερη με εγγύηση 30.000 ευρώ αφέθηκε και η σύζυγός του Ελένη που απολογήθηκε στην ανακρίτρια για την ίδια κατηγορία. Η δικογραφία θα αποσταλεί σε εισαγγελέα και η απόφαση θα εκδοθεί με βούλευμα, ενώ ο Β.Παπαγεωργόπουλος έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη και για υπεξαίρεση και πλαστογραφία σε βάρος του δημοσίου για την ίδια υπόθεση.

Megatv

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 12th, 2012 at 12:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply