Η Μαδρίτη κατάφερε να εξασφαλίσει προνομιακούς όρους και όσο το δυνατόν λιγότερο ΔΝΤ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η «βελούδινη» διάσωση της Ισπανίας και οι επιπτώσεις που αυτή θα έχει στην ελληνική αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ήδη ξένα media αναφέρουν ότι φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για την Αθήνα, ώστε να πετύχει λιγότερη λιτότητα, ενώ στο ίδιο μήκος ήταν ο Ζ. Κ. Γιούνκερ χθες που εμφανίστηκε ελαστικός ώστε να ικανοποιηθούν ορισμένα ελληνικά αιτήματα που θα θέσει η νέα κυβέρνηση.

Μάλιστα την επαναδιαπραγμάτευση του δικού της Μνημονίου ζητά τώρα ανοιχτά η Ιρλανδία μετά την απόφαση για ένα όπως χαρακτηρίστηκε «δάνειο» και όχι «πακέτο στήριξης» της Ισπανίας για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro αλλά και με τους Financial Times που λένε ότι οι Ιρλανδοί είναι απογοητευμένοι από τη δική τους διαπραγμάτευση.

Το Δουβλίνο εκφράζει ανοιχτά την οργή του καθώς θεωρεί ότι η μεταχείριση έγινε με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Έτσι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το σχετική αίτημα σύμφωνα με πηγή που δεν κατονομάζεται.

Οι FT σημειώνει ότι και στην Αθήνα οι πολιτικοί ηγέτες χρησιμοποιούν την διάσωση των ισπανικών τραπεζών, προκειμένου να χτίσουν τη στρατηγική τους μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με την εφημερίδα κάθε κόμμα κάνει τη δική του ανάγνωση, ωστόσο όλοι έχουν δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτούν την τρέχουσα συμφωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.