Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Βάσεις δύο ταχυτήτων για τις Πανελλαδικές

Ιούνιος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κορυφώνεται η αγωνία για τους μαθητές

http://img.protothema.gr/AE0AE8BD1D88BEEDDBC00F0FDD4D62B4.jpgΟι φετινές εξετάσεις θα μείνουν στην ιστορία για τις αντικρουόμενες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής , το οποίο μαζί με τα Μαθηματικά φαίνεται ότι θα οδηγήσουν τις βάσεις σε πτωτική πορεία. Οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν κυρίως, ιατρικές , πολυτεχνικές και άλλες θετικές σχολές ενώ τα γραπτά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης συγκεντρώνουν καλύτερες βαθμολογίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα τρία στα τέσσερα γραπτά της Φυσικής δεν «πιάνει» ούτε τη βάση. Μάλιστα οι βαθμολογητές επισημαίνουν ότι δεν ήταν δύσκολο μόνο το επίμαχο Γ4 αλλά και το σύνολο των θεμάτων «έκρυβε» δυσκολίες , που προβλημάτισαν πολύ τους υποψηφίους.

Οι βαθμολογητές αναφέρουν ότι τα μαθηματικά φαίνεται να είναι το «βατερλό» των υποψηφίων, καθώς και εκεί η εικόνα των γραπτών δεν είναι πολύ καλή και πολλά γραπτά βαθμολογούνται με βαθμούς κάτω από τη βάση.

Επίσης και η Νεοελληνική γλώσσα προβλημάτισε τους υποψηφίους και κυρίως η περίληψη που λίγα γραπτά πήραν σε αυτό το θέμα καλή βαθμολογία.

Οι χαμηλές βαθμολογίες σε συνδυασμό με την κατάργηση της βάσης του 10, αλλά και την επαναφορά ειδικών ρυθμίσεων για πολυτέκνους θα οδηγήσουν για μία ακόμα χρονιά, όπως επισημαίνουν όσοι ασχολούνται χρόνια με την πορεία των βάσεων , σε είσοδο σε Πανεπιστήμια , ακόμα και με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση.

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης , αδικημένοι είναι οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης καθώς τα ιδιαίτερα δύσκολα θέματα έκαναν ακόμα και τους προετοιμασμένους υποψηφίους να μην γράψουν τα αναμενόμενα. Ο κ. Βαφειαδάκης επισημαίνει οτι η ακριβώς αντίστροφη βαθμολόγηση των γραπτών της Θεωρητικής θα οδηγήσει σε άνοδο των βάσεων στις Φιλοσοφικές και Νομικές Σχολές.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για πτώση Ιατρικών Σχολών κάτω από τις 19.000 , ενώ πτωτική αναμένεται ότι θα είναι και η πορεία των άλλοτε περιζήτητων Παιδαγωγικών Σχολών. Η απότομη άνοδος των Παιδαγωγικών Σχολών συνδυάστηκε με την επιθυμία για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας, γεγονός που δεν ισχύει πλέον. Τη μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να έχουν οι Φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω της κακής εικόνας των γραπτών σε Φυσική και Μαθηματικά , ενώ στην πτώση θα συμπαρασυρθούν και σχολές του Πολυτεχνείου .
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται την Παρασκευή με την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, για τους υποψηφίους που τα έχουν επιλέξει.

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι εξετάζονται στα αγγλικά , ενώ η εξέταση των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνεται στις 24 Ιουνίου, με το γραμμικό σχέδιο.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 11th, 2012 at 09:05 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply