Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ Πατίτσας – Χρουσαλά

Ιούνιος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έμπλεξε ο επιχειρηματίας Λ. Πατίτσας και η σύζυγός του Μαριέττα Χρουσαλά, με αφορμή το υπερπολυτελές σκάφος «Mirage». Το σκάφος, αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ, αγοράστηκε ως γαμήλιο δώρο από τον κ. Πατίτσα στη σύζυγό του.

Τα μπλεξίματα άρχισαν όταν κατά τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ότι στα χαρτιά το συγκεκριμένο σκάφος αναψυχής φέρεται να ανήκει σε σύζυγο εργαζομένου στη ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Πατίτσα, με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 200 ευρώ και έδρα ένα διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη.

Μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, το σκάφος έδεσε στη μαρίνα της Βουλιαγμένης και προκειμένου να περάσει στο όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη του θα πρέπει να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει εκατοντάδες σκαφάτους, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν φόρους και δασμούς και να χρησιμοποιούν αφορολόγητα καύσιμα, δήλωναν το σκάφος αναψυχής τους ως επαγγελματικό με εικονικές μεταβιβάσεις ακόμα και σε μέλη του πληρώματος τα οποία θεωρητικά είχαν εταιρείες…

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, Ιούνιος 10th, 2012 at 13:07 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply