Είναι μην πατήσουν γκάζι… γιατί αν το κάνουν, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για κάθε αντίπαλο.

Ο λόγος για τους Ρώσους που συνέτριψαν 4-1 την Τσεχία στην 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου και έδειξαν ότι δικαιολογημένα θεωρούνται φαβορί για την πρόκριση και κάτι… μεγαλύτερο.

Με τον Ντζαγκόεφ να πετυχαίνει δύο τέρματα και τον Παβλιουτσένκο να μπαίνει αλλαγή και να εκθέτει τον Άντβοκαατ, ο Ροζίτσκι και η παρέα του αν και μείωσαν σε 2-1, δεν είχαν καν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

Μεγάλο «όπλο» για τους Ρώσους που η Ελλάδα θα βρει την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, η ταχύτητα με την οποία εκδήλωνε τις αντεπιθέσεις της αλλά και την τεχνική κατάρτιση που έχουν οι παίκτες της. Αν πατήσουν… γκάζι, δύσκολα σταματάνε.

Από την άλλη, η προσεχής μας αντίπαλος Τσεχία, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο οποίο παίζοντας με τρία χαφ μπλόκαρε την Ρωσία, δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Με τον Μπάρος αποκομμένο από την μεσαία γραμμή και αρκετά… ζητήματα στις αμυντικές της επιστροφές, δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από το ματς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η Τσεχία ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Με σωστές και κοντινές μεταβιβάσεις είχε αναγκάσει τους Ρώσους να οπισθοχωρήσουν και να μην μπορέσουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Η Ρωσία όμως ανέβηκε… Με τον Κερζάκοφ στο 14΄ «χτύπησε» το καμπανάκι του κινδύνου και δύο λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ όταν σε φάση διαρκείας και αφού ο Κερζάκοφ και πάλι σημάδεψε το δοκάρι του Τσεχ με κεφαλιά, ήρθε ο Ντζαγκόεφ με πλασέ να κάνει το 1-0. Μετά το γκολ οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο και μάλιστα ο Ντζαγκόεφ στο 19΄βρέθηκε απέναντι στον Τσεχ αλλά το κακό του τελείωμα δεν επέτρεψε στην ομάδα του να κάνει το 2-0.

Η ταχύτητα όμως που είχαν στην κόντρα επίθεση οι Ρώσοι, δεν άφηνε περιθώρια για αντίδραση στους Τσέχους. Σε μία τέτοια φάση στο 24΄ο Σιρόκοφ χρειάστηκε απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 μετά από εξαιρετικό…passing game των συμπαικτών του και κάθετη που τον έβγαλε απέναντι στον Τσεχ. Το γήπεδο του Βρότσλαβ ήδη έγερνε… Οι Ρώσοι έκαναν ότι ήθελαν τους Τσέχους και με την ταχύτητα και την τεχνική τους, γίνονταν επικίνδυνοι σχεδόν σε κάθε φάση.

Η Τσεχία έκανε αμέσως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χούμπσμαν μπήκε στην θέση του Ρέζεκ με στόχο να συμμαζέψει την κατάσταση στο κέντρο και να απελευθερώσει τον Πλάσιλ. Και το αποτέλεσμα φάνηκε αμέσως καθώς τόσο ο Πλάσιλ όσο και ο Γίρασεκ πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 52ο λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Πιλάρ βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε για το 2-1.

Οι Τσέχοι ανέβηκαν βασιζόμενοι κυρίως στην ψυχολογία τους που μετά το γκολ είχε ανέβει κατακόρυφα. Οι Ρώσοι από την άλλη είχαν την ίδια λογική… Έδωσαν χώρο στον αντίπαλο κυνηγώντας να βγουν στην κόντρα και να πετύχουν και το τρίτο τους τέρμα. Ο Κερζάκοφ ωστόσο δεν ήταν στην βραδιά του και το έδειχνε με τις τελικές του επιλογές οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν άστοχες.Ο Άντβοκαατ έριξε στο ματς τον Παβλιουτσένκο αντί του επιθετικού της Ζενίτ για να αναζητήσει το τρίτο τέρμα που θα «τελείωνε» και το ματς. Και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο… Ο ψηλόσωμος επιθετικός των Ρώσων τροφοδότησε πολύ ωραία με μία τον Ντζαγκόεφ στο 78΄και αυτό με δυνατό σουτ έκανε το 3-1.

Η απόλυτη δικαίωση για την είσοδο του Παβλιουτσένκο ήρθε στο 82΄. Εκεί ο επιθετικός της Λοκομοτίβ πήρε παραμάζεμα την άμυνα των Τσέχων και με εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 4-1.

Ρωσία: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Ντζαγκόεφ (84΄Κοκόριν), Αρσάβιν, Κερζάκοφ (73΄Παβλιουτσένκο)

Τσεχία: Τσεχ, Σελασιέ, Κάντλετς, Χούμπνικ, Σίβοκ, Ρέζεκ (46΄Χούμπσμαν), Ροζίτσκι, Πλασίλ, Πιλάρ, Γίρασεκ (75΄Πετρτζέλα), Μπάρος (84΄Λάφατα)
Δείτε:

[www.online-soccer.ru] Russia 4-1 Czech Republic… από all-goals
 

www.sport-fm.gr

Διαβάστε και: EURO 2012 – Πολωνία Ελλάδα 1-1 – Δεν «μασάνε» ρε οι Έλληνες! (Video)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.