«Στην πλάτη μου θα κουβαλάω από εδώ και πέρα ένα έγκλημα. Δεν ξέρω αν θα το αντέξει η συνείδησή μου. Είδα, όμως, τη μητέρα μου με ένα μαχαίρι στο λαιμό. Θόλωσα».

Τα λόγια βγαίνουν από την τρεμάμενη φωνή του 24χρονου φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος από τα βιβλία του βρέθηκε χθες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ κατηγορούμενος για φόνο.

Οι γειτονιές της Αττικής θυμίζουν τα βράδια «ζούγκλα», η οποία δίνει πρόσφορο έδαφος για να ανθήσουν φαινόμενα αυτοδικίας που ανακυκλώνουν το πρόβλημα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό που δημιουργείται από το έλλειμμα αστυνόμευσης, ο 24χρονος κλήθηκε χθες να υπερασπιστεί το σπίτι του που απειλήθηκε από δύο Αλβανούς ληστές. Αυτό, όμως, που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ήταν ότι η προσπάθεια αυτή θα κατέληγε σε τραγωδία για τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς από τα πυρά της καραμπίνας του έπεσε νεκρός ο ένας από τους δύο κακοποιούς.

Για τους κατοίκους της Παιανίας οι επιθέσεις ληστών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς η εγκληματικότητα στην περιοχή καλπάζει και οι περιπολίες της Αστυνομίας τη νύχτα είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κατάλαβαν χθες ότι δύο άτομα «χτυπούν» σπίτια, βγήκαν στους δρόμους για να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους παρότι η ώρα ήταν 3.00 τα ξημερώματα. Πολλοί, μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κρατούσαν καραμπίνες στα χέρια, πολλαπλασιάζοντας τους ήδη αυξημένους κινδύνους.

«Η Αστυνομία μάς έχει αφήσει στην τύχη μας. Καταδικάζουμε την αυτοδικία, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να κάνουμε εμείς οι ίδιοι κάτι. Δεν αντέχουμε άλλο να καθόμαστε και να βλέπουμε τους ληστές να μπαίνουν στα σπίτια μας», λέει στον «Ε.Τ.» ο κ. Γιάννης, ο οποίος ζει στην Παιανία από το 1989.

Στο «έλεος λεηλασίας και κακοποιίας» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο αντιδήμαρχος Παιανίας, Χρήστος Δάβαρης, ο οποίος είπε ότι η τοπική κοινωνία θα σταθεί στο πλευρό του 24χρονου φοιτητή, που «είναι γνωστός για το υψηλό ποιόν και το ήθος του».

Για ένα ήσυχο παιδί που διάβαζε για τη σχολή του και τα Σαββατοκύριακα εργαζόταν στη ταβέρνα του πατέρα του μιλά στον «Ε.Τ.» και ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης.

«Ακουσε τους πυροβολισμούς σε διπλανό σπίτι και πίστεψε ότι οι ληστές έχουν πυροβολήσει κάποιον γείτονά του. Βγήκε στο δρόμο για να βοηθήσει και πέρασαν τρέχοντας από μπροστά του οι άνθρωποι  που μία ώρα νωρίτερα είχαν βάλει μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του. Τους κυνήγησε με την καραμπίνα που για κακή του τύχη εκπυρσοκρότησε. Το έκανε κατά λάθος», δηλώνει ο κ. Αλεξανδράκης.

Τρεις επιθέσεις

Οι Αλβανοί ληστές, ηλικίας 43 και 52 ετών, εισέβαλαν στο ένα σπίτι μετά το άλλο. Ο πρώτος στόχος τους ήταν η οικία του 24χρονου. Οταν ο νεαρός άκουσε το συναγερμό και κατέβηκε από το δεύτερο όροφο να δει τι συμβαίνει, παρακολούθησε τους δράστες να απειλούν επί δέκα λεπτά ότι θα κόψουν  το λαιμό του ανθρώπου του, αν τολμήσει και πλησιάσει.

Από εκεί κατάφεραν να φύγουν αρπάζοντας μια τσάντα αλλά δεν σταμάτησαν σε αυτό. Δέκα λεπτά αργότερα επιτέθηκαν σε δεύτερο σπίτι στον ίδιο δρόμο. Αποφασισμένοι οι ιδιοκτήτες του έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με τους δύο Αλβανούς για να προστατέψουν τα παιδιά τους. Κατόπιν, βγήκαν στους δρόμους ειδοποιώντας τους γείτονες για την παρουσία τους.

Ετσι, οι ένοικοι του τρίτου σπιτιού που μπήκε στο στόχαστρο ήταν σε επαγρύπνηση, με αποτέλεσμα όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν ο ιδιοκτήτης να βγάλει την καραμπίνα του πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο 24χρονος φοιτητής που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του άκουσε τους πυροβολισμούς και ταράχτηκε ακόμα περισσότερο. Βγήκε στην οδό Παπαγεωργίου, τους κυνήγησε και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σκότωσε τον έναν από τους δύο, ηλικίας 43 ετών. Πληροφορίες από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής κανένα ενδεχόμενο από τα δύο -δηλαδή να πυροβόλησε εναντίον τους ή να εκπυρσοκρότησε το όπλο- δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Αλέξανδρος Καλαφάτης στον Ελεύθερο Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.