Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ντιμπέιτ ήταν και πάει…

Ιούνιος 6th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δεν τα βρήκαν στον τρόπο διεξαγωγής και στους δημοσιογράφους

Ματαιώθηκε το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα, παρά το ότι είχε οριστεί η διεξαγωγή του για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, στον τρόπο διεξαγωγής ενώ στη Συγγρού τονίζουν ότι ενώ είχε συμφωνηθεί το όνομα του Νίκου Χατζηνικολάου για τη διεξαγωγή του, αίφνης η Κουμουνδούρου έβαλε στο τραπέζι κι άλλο όνομα δημοσιογράφου (Έλλη Στάη).

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, ένα ανάμεσα σε Σαμαρά – Τσίπρα και ένα δεύτερο με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών, πλην του Ν. Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΝΔ αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθεια του να αποφύγει τα κρίσιμα ερωτήματα της προεκλογικής περιόδου την ματαίωση του ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά-Τσίπρα η ΝΔ.

Σε μία σκληρή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι λεκτικά, μπορεί να αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όμως έκανε ό,τι μπορούσε  για να τη δυναμιτίσει.

Παραθέτει ως εξής τα όσα διεμήφθησαν μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών; «την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν  για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί.

Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος  που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.

Μόλις  οι εκπρόσωποί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ  έδωσαν τα χέρια για την  τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα:  ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των  άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα…».

Και καταλήγει με μία πολιτική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: «Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει τις θέσεις του για την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων.

Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα, να εξηγήσει μπροστά στον κ. Σαμαρά, το ακοστολόγητο υποτιθέμενο πρόγραμμά του που μας οδηγεί στη δραχμή και την απομόνωση. Κατανοούμε την αγωνία του να δικαιολογήσει τις 7 από τις 12 συνιστώσες του, που μανιωδώς επιζητούν την έξοδο από την Ευρώπη. Κατανοούμε την αγωνιά του να δικαιολογήσει τους βουλευτές του που ανοιχτά μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, και πιο αιματηρή φορολόγηση των εισοδημάτων και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών. Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου.

Όπως και να χει, τα αποκαλυπτήρια της επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΕΥΡΩ, των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα,  θα τα αποκαλύψει, με κάθε άλλο τρόπο, στον Ελληνικό λαό, η Νέα Δημοκρατία».

Ισχύει η πρόταση για ντιμπέιτ, λέει ο Μουρούτης
Την ίδια ώρα πάντως, με δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιώργος Μουρούτης, επανέρχεται στο θέμα του ντιμπέιτ υποστηρίζοντας ότι «η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για debate μεταξύ των δύο αρχηγών, με τους κανόνες που συμφωνήθηκαν, εξακολουθεί να ισχύει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Ο κ. Μουρούτης διαψεύδει τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει:

«Είναι λυπηρό για ένα κόμμα που ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού να ψεύδεται ασύστολα. Ισχυρίζεται ότι έγινε μόνο μία συνάντησή μου με τον κ. Παππά, σήμερα το πρωί, και ότι δήθεν δεν είχε συμφωνηθεί τίποτε.  Δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ, τα sms που αντηλλάγησαν μεταξύ εμού και του κ. Παππά είναι αδιάψευστος μάρτυρας και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν και της μεταξύ μας συμφωνίας. Το μόνο που απέμεινε ήταν η ανακοίνωση της συμφωνίας μέσω κοινής δήλωσης των κομμάτων.  Ομως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ
Η ΝΔ μετά από σιγή ημερών  αποφασίζει τελικά να ανακοινώσει την προειλημμένη της απόφαση για μη διεξαγωγή ντιμπέιτ, φοβούμενη την προβολή και την αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για μια θρασύδειλη πολιτική στάση που την εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, αφού η ΝΔ κατ’ εξακολούθηση έψαχνε για προσχήματα και κρυβόταν, αναβάλλοντας τις επαφές μεταξύ των εκπροσώπων τύπων των κομμάτων, ενώ παράλληλα διέρρεε ψευδώς ότι η συμφωνία είχε κλείσει. Στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του κ.Παππά και του κ.Μουρούτη, που έγινε μετά από επίμονες οχλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να εξακριβωθεί επιτέλους αν η ΝΔ επιθυμούσε το ντιμπέιτ και με δεδομένο ότι ο χρόνος ήταν ασφυκτικός, αποκαλύφθηκε ότι ο κ.Σαμαράς φοβάται.

Εμείς θελήσαμε να δημοσιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη μας πρόταση για τα 2 ντιμπέιτ, έτσι ώστε να πιεστεί η ΝΔ που επέλεξε το δρόμο της διαρκούς αναβολής της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης, θέλοντας να τη χρησιμοποιήσει ως ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για διεξαγωγή 2 ντιμπέιτ, 1 με εκπροσώπους όλων των κομμάτων πλην της Χ.Α και ένα με τον κ.Σαμαρά,  στο πλαίσιο ενός ανοιχτού και ζωντανού διαλόγου, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι δύο παράλληλους μονολόγους.  Ένα διάλογο που όπως αποδεικνύεται ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να αντέξει. Αυτές οι προτάσεις μας παραμένουν σε ισχύ και ζητούμε συγκεκριμένη απάντηση και όχι υβρεολόγια.

Σπύρος Γκουτζάνης

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 6th, 2012 at 11:01 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply