Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 259 δισ. το άμεσο κόστος από την επιστροφή στη δραχμή

5 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το ποσό αυτό θα κληθούν να πληρώσουν ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
http://www.newsbeast.gr/files/temp/C6A0B437BC1736CF3451E98F3F1BE6B9.jpgΜέχρι και 259 δισ. ευρώ θα κόστιζε στο ΔΝΤ, στην ευρωζώνη, αλλά και στις χώρες εκτός του ευρώ αλλά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το think tank Open Europe.

Όπως γράφουν οι Financial Times, ο όμιλος σκέψης εκτιμάει ότι αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τότε θα χρειαστεί ένα πακέτο υποστήριξης το οποίο μπορεί να είναι από 67 δισ. ευρώ μέχρι και 259 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ποσό αυτό θα κληθούν να πληρώσουν, εκτός από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αγγλικό think tank εστιάζει στη Μ. Βρετανία και αναφέρει ότι θα πρέπει να εγγυηθεί έως και 6 δισ. ευρώ.

Πάντως οι Βρετανοί φορολογούμενοι έχουν μέχρι στιγμής αποφύγει οποιαδήποτε άμεση συμβολή στο προσωρινό ταμείο διάσωσης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Raoul Ruparel επικεφαλής οικονομολόγος του Open Europe η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα ήταν ιδιαίτερα ελκυστική όταν η χώρα έχει σταθεροποιηθεί και το τραπεζικό σύστημα έχει τα αναγκαία κεφάλαια.

This entry was posted on Τρίτη, 5 Ιουνίου, 2012 at 18:20 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Στα 259 δισ. το άμεσο κόστος από την επιστροφή στη δραχμή”

  1. Koupa said:

    Από την παραμονή μας στο Ευρώ εκτιμάται ότι θα χάσουμε 700 δις, επομένως ας πάμε σε δραχμή αμέσως.

Leave a Reply