Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του Υποψηφίου Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος

Ιούνιος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το 2012 αποτελεί χρονιά ορόσημο καθώς γιορτάζεται η 40η επέτειος από την καθιέρωση της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος από τον ΟΗΕ.

Η ημέρα αυτή προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία συνειδητοποίησης, ευαισθητοποίησης και αυτοκριτικής, για την ουσιαστική συμβολή μας στην προστασία του περιβάλλοντος, που ταυτίζεται άμεσα με την ποιότητα αλλά και τη διατήρηση της ίδιας της ζωής.

Όλοι γνωρίζουμε πως η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, κάτι που σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Οι συνεχείς απειλές για την υποβάθμιση του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου και η αλόγιστη κατασπατάληση φυσικών και ενεργειακών πόρων, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Η αυξανόμενη ρύπανση, η εξάντληση υδάτινων πόρων, η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνθέτουν σοβαρούς κινδύνους.  Κινδύνους που θα ήταν προτιμότερο να προλαμβάνονται αφού η αντιμετώπισή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη και ορισμένες φορές δυστυχώς ανέφικτη. Ο αγώνας μας για το περιβάλλον πρέπει να είναι καθημερινός, ώστε να καταφέρουμε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος και τουλάχιστον τους πόρους που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη.
Όταν βλέπουμε ή βιώνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, είναι εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους:
– τις κυβερνήσεις που δεν έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την περιβαλλοντική πολιτική
– τις βιομηχανίες για την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
– το διπλανό πολίτη για τη μη ανάληψη δράσης.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η ημέρα, η ευκαιρία να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να ευθυγραμμιστούμε όλοι μαζί σε μία πορεία με αλλαγές στην καθημερινότητά μας, με δράσης και ενέργειες

ανάδειξης της σημαντικότητας και της αξίας του περιβάλλοντος.

Όλοι μαζί πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Το οφείλουμε πρώτα από όλα στα παιδιά μας.

 

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 5th, 2012 at 22:30 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply