Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

5 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει σε όλους μας την ευθύνη που έχουμε για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το περιβάλλον είναι το «σπίτι» μας. Είναι ο χώρος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Την ημέρα αυτή είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε τις επιπτώσεις των πράξεων μας απέναντι στον φυσικό μας πλούτο και να δραστηριοποιηθούμε ώστε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του.

Βλέπουμε καθημερινά τις κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται στον πλανήτη, αλλαγές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταστροφικές παρεμβάσεις που γίνονται  στο περιβάλλον από τον ίδιο τον άνθρωπο, στο βωμό ενός άκρατου καταναλωτισμού.

Για την αναστροφή της περιβαλλοντικής καταστροφής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια απαιτείται ατομική και συλλογική περιβαλλοντική συνείδηση.

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Αλλαγή τρόπου ζωής και ενεργοποίηση του συνόλου των πολιτών. Η κοινωνία έχει ανάγκη τους ενεργούς πολίτες.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι άμεσα συνυφασμένη με την κοινωνική και οικονομική πρόοδο και απαραίτητη για την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που όμως δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τις κλιματικές αλλαγές. Στις αλλαγές αυτές δεν είμαστε απλοί παρατηρητές, αλλά με κάθε τρόπο φροντίζουμε με στοχευμένες δράσεις και ενέργειες να το διατηρήσουμε καθαρό και ανέπαφο, ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον που να τους εξασφαλίζει ποιότητα ζωής.

Ως Δήμος στηρίζουμε και ενισχύουμε δράσεις που έχουν στόχο την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών μας. Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους.

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Δήμαρχος Γρεβενών

This entry was posted on Τρίτη, 5 Ιουνίου, 2012 at 14:04 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply