Μετά το χορό της πρώτης μέρας, την επομένη, την Κυριακή (3/6) το πρωί, ολοκληρώθηκαν στο Σπήλαιο Γρεβενών οι 2ήμερες εκδηλώσεις για τον Θεόδωρο Ζιάκα. Μετά τη θεία λειτουργία, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού π.Στεφούλη στο Μνημείο των ηρώων στην κάτω πλατεία του χωριού και κατάθεση στεφάνων.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Γιάτσιος, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Τσακστάρας, η Αντιδήμαρχος Αικατερίνη Πέτρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών Νίκος Ράμμος, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ.Ζαψαλής, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λαμπαδάρης, ο εκπρόσωπος των αποστράτων κ. Βαζούρας , ο υποψήφιος Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπηλαιωτών Θεσσαλονίκης Χρήστος Βήττος
Ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, αναφερόμενος στη δημιουργία σήραγγας στο δρόμο Σπηλαίου Ζιάκα είπε πως: “βρισκόμαστε σε καλό δρόμο”
Ο Τάκης Ράμμος “επί τω έργω”
Για τα τραγούδια που γράφτηκαν στην Ελλάδα για τον Θ.Ζιάκα, μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και συγγραφέας Νίκος Βαβρίτσας
Στη συνέχεια ο Δήμος Γρεβενών υποδέχθηκε με μπουφέ τους κατοίκους του χωριού στην περιοχή του πάρκου του Αϊ Λια, όπου έλαβε χώρα το έθιμο των “ψυχών” όπου οι γυναίκες μοίρασαν γλυκά και πίτες.

Διαβάστε ακόμη: Εκδηλώσεις στο Σπήλαιο Γρεβενών για τον Θέοδωρο Ζιάκα – 1η ημέρα – (Φωτογραφίες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.