Με το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφουν από την Χάγη η Μαρία Τσιαρτσιάνη και η Βίκυ Αρβανίτη*   όπου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, κατέκτησαν την Κυριακή (3/6) τη δεύτερη θέση.

Η ελληνική ομάδα (Νο 19) αντιμετώπισε στον τελικό της διοργάνωσης τις Κάιζερ/Φαν Ιέρσελ από την Ολλανδία (Νο 3), οι οποίες, έχοντας και τη συμπαράσταση των συμπατριωτών τους φιλάθλων, επικράτησαν με 2-0 σετ (21-17, 21-11).

Στο πρώτο σετ Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη βρίσκονταν κοντά στο σκορ μέχρι το 12-13, αλλά στη συνέχεια η ολλανδική ομάδα ανέβασε, χάρη στο σερβίς της, τη διαφορά στο +4 (15-19), εξέλιξη που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Στο δεύτερο σετ η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 10-5 και με ένα ξέσπασμα μείωσε σε 13-11, ωστόσο ακολούθησε ένα σερί 8-0 των Κάιζερ/Φαν Ιέρσελ, που πανηγύρισαν τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Ασημένιες οι Βίκυ Αρβανίτη- Μαρία Τσιαρτσιάνη στη Χάγη

Το ελληνικό δίδυμο έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χαρίζει στις Ελληνίδες 720 βαθμούς, αλλά και χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ.

Οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη ως δίδυμο προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό τελικής φάσης Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Τα ελληνικά χρυσά μετάλλια

2007: 1.Καραντάσιου / Αρβανίτη (Ελλάδα)
2005: 1.Καραντάσιου / Αρβανίτη (Ελλάδα)

2001: 1.Καραντάσιου / Σφυρή (Ελλάδα)

*Η Βίκυ Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 1985, αλλά κατάγεται από τη Χαλκίδα.

ΑΠΕ  + www.sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.