Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τιμολέων Κοψαχείλης: Μήνυμα για τη μάχη του Σπηλαίου

Ιούνιος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο Θεόδωρος Ζιάκας αποτελεί μία μεγάλη μορφή του μαχόμενου Ελληνισμού, αγωνίστηκε σε αυτά τα χώματα με ανδρεία, αποφασιστικότητα και τόλμη. Αφιέρωσε τη ζωή του για τη  λύτρωση του γένους από τον Τουρκικό ζυγό. Με ένα στόχο και ένα όραμα: την ελευθερία μας.

Τιμούμε έναν μεγάλο Έλληνα και τους αγώνες του. Υποκλινόμαστε  στη δύναμη της ψυχής, όλων των αγωνιστών που έχυσαν το αίμα τους για να μπορέσουν να ζήσουν ελεύθερες οι επόμενες γενεές.

Τον Μάιο του 1854, ο οπλαρχηγός  οργάνωσε εξέγερση  κατά των Τούρκων.

Η μάχη του Σπηλαίου, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας των Γρεβενών αλλά και όλης της Μακεδονίας. Πριν από 158 χρόνια ο Θεόδωρος  Ζιάκας  με σθένος και παρρησία, επί τρία μερόνυχτα πολέμησε στο Μέγα Σπήλαιο. Η Απαράμιλλη γενναιότητα του, έμεινε γνωστή αφού, μόνο με 300 άνδρες και λιγοστό υλικό εξοπλισμό αντιμετώπισε τους οργανωμένους 12.000 Τουρκαλβανούς.

Θέλω να συγχαρώ τους συλλόγους ΣΠΗΛΑΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ,  ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ για την άρτια οργάνωση των σπουδαίων εκδηλώσεων μνήμης και σεβασμού της ιστορίας μας.

Επίσης θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους πω ένα μεγάλο μπράβο που φροντίζουν για να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι,  είναι χρέος όλων μας να γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας και να τιμούμε τους προγόνους μας.

Οφείλουμε όλοι να μην ξεχνούμε ποτέ ότι, η ελευθερία σ’ αυτόν τον τόπο είναι «από τα κόκκαλα βγαλμένη» με αγώνες και θυσίες!

Τιμολέων Κοψαχείλης

Υπ. Βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ

 

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 4th, 2012 at 15:47 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply