Θρήνος για τα 153 θύματα

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν μετά τη χθεσινή πολύνεκρη συντριβή επιβατικού αεροσκάφους σε πυκνοκατοικημένη συνοικία στο Λάγος.

Και οι 153 άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της Dana Air πιστεύεται ότι είναι νεκροί, ενώ υπάρχουν νεκροί και στο έδαφος, αφού το αεροπλάνο κατέπεσε πάνω σε ένα διώροφο κτήριο, σε μια φτωχή γειτονιά κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης των περίπου 15 εκατ. κατοίκων.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα Αμπούτζα και κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο Murtala Muhammed όταν συνετρίβη, λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Ίτζου-Ισάγκα.

Το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά και οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι πτήσεις αναβάλλονται.

Στη συνοικία, χιλιάδες άνθρωποι απέκλεισαν εν μέρει την πρόσβαση και στρατιώτες προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν και επεισόδια.

Το δυστύχημα στην εμπορική πρωτεύουσα της Νιγηρίας «βύθισε το έθνος σε περισσότερη θλίψη», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, καθώς είχε προηγηθεί νωρίτερα την Κυριακή μια επίθεση σε εκκλησία με πολλά θύματα. Ο Χάρολντ Ντενούρεν, επικεφαλής της Νιγηριανής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, είπε στα ΜΜΕ ότι δεν θεωρεί πως επέζησε κανείς μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους. «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε πολλά αφρικανικά κράτη η ασφάλεια των αερομεταφορών θεωρείται σημαντικό πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.