Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

NASA: σε τροχιά σύγκρουσης με την Ανδρομέδα ο Γαλαξίας μας

2 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε τροχιά σύγκρουσης με τον κοντινό του γείτονα, τηνΑνδρομέδα, βρίσκεται ο γαλαξίας μας, όπως ανακοίνωσε η ΝΑSA – Η σύγκρουση αναμένεται να συμβεί σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια…

Οι αστρονόμοι πάντα πίστευαν ότι οι δυο τιτάνες κάποτε θα συγκρούονταν, ωστόσο δεν μπορούσαν να υπολογίσουν με ακρίβεια τη σφοδρότητα της σύγκρουσης ή το πότε θα συνέβαινε.

Τελικά μετά από χρόνια παρατήρησης με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, διαπίστωσαν ότι η Ανδρομέδα (Μ31), που απέχει 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός, κινείται προς τον Γαλαξία μας με ταχύτητα 402.000 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή αρκετά γρήγορα για να ταξιδέψει από τη Γη στη Σελήνη σε μια ώρα.

Με βάση τους υπολογισμούς τους, οι γαλαξίες θα συγκρουστούν σε περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, ωστόσο θα χρειαστούν άλλα δύο δισεκατομμύρια χρόνια για να συγχωνευτούν πλήρως.

Τα αστέρια κάθε γαλαξία έχουν τέτοια απόσταση μεταξύ τους που είναι σχεδόν αδύνατο να συγκρουστούν, ωστόσο πιθανότατα θα αποκτήσουν διαφορετική τροχιά στο νέο γαλαξιακό κέντρο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η Γη δεν θα κινδυνεύσει και θα παραμείνει στο ηλιακό σύστημα.

econews

 

This entry was posted on Σάββατο, 2 Ιουνίου, 2012 at 23:14 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply