Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κάνει 3,59 λίρες!

Ιούνιος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι οινολόγοι αποφάνθηκαν…

Ένα πραγματικό σοκ για τους… Βρετανούς μπον βιβέρ αλλά και για τους ανά τον κόσμο λάτρεις των καλών και συνήθως ακριβών κρασιών αποτέλεσε η διαδικασία αξιολόγησης κρασιών από ειδικούς οινολόγους που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Με τη γνωστή μέθοδο της δοκιμής, οι ειδικοί κριτές του διεθνούς διαγωνισμού (International Wine and Spirit Competition) κλήθηκαν να επιλέξουν το καλύτερο κόκκινο κρασί για δείπνο που πωλείται σήμερα στην αγορά.

Στην «σκληρή» δοκιμασία συμμετείχαν μερικά από τα πιο φημισμένα οινοποιεία με τα δημιουργήματά τους και στο τέλος ξεχώρισαν τα καλύτερα. Μάρκες όπως το Costa di Bussia Barolo Riserva DOCG του 2005, ή το tag’s Leap Wine Cellars Artemis Cabernet Sauvignon 2009, αμφότερα στην κατηγορία τιμής άνω των 30 λιρών στη Βρετανία, πέρασαν στον «τελικό».

Όταν ήρθε η ώρα της κρίσης όμως οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως ένα από τα καλύτερα κρασιά στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι το Toro Loco Tempranillo του 2011, που παρασκευάζεται από το οινοποιείο Utiel-Requena στη Βαλένθια της Ισπανίας! Ένα κρασί που παρασκευάζεται ειδικά για την αλυσίδα discount σούπερ μάρκετ Aldi και πωλείται έναντι μόλις 3,59 λιρών στα ράφια των καταστημάτων!

This entry was posted on Σάββατο, Ιούνιος 2nd, 2012 at 14:50 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply