Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ισόβια δεσμά για τον Μουμπάρακ

Ιούνιος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου για ηθική αυτουργία στο θάνατο 850 διαδηλωτών

Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού δικαστηρίου ανακοίνωσε την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πέρυσι, και την ίδια καταδίκη για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χαμπίντ ελ-Αντλι για τη συμμετοχή του στις πολύνεκρες αυτές επιχειρήσεις καταστολής.

Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη αθώωσε τους έξι πρώην αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών και συνεργάτες του υπουργού Αντλι σε σχέση με την εμπλοκή τους στις αιματηρές επιχειρήσεις καταστολής στις αρχές του 2011.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την παραγραφή των αδικημάτων των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ.

Ο δικαστής δεν ανακοίνωσε καμιά κατηγορία σε βάρος των δύο ανδρών, η δίκη των οποίων διεξάγετο μαζί με τη δίκη του πατέρα τους.

Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης σε ισόβια του Μουμπάρακ, ταραχές ξέσπασαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ έξω από το δικαστήριο, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαμαρτύρονταν οργισμένοι για την απόφαση.

TA NEA

This entry was posted on Σάββατο, Ιούνιος 2nd, 2012 at 17:18 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply