Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Εισαγγελική έρευνα για τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση

Ιούνιος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών της Αθήνας διέταξε εισαγγελική έρευνα κατά των φαρμακοποιών που δε χορηγούν φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες και ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε ήδη σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, με σκοπό να διερευνηθεί αν οι φαρμακοποιοί διαπράττουν το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατηγορεί με εξώδικο τον ΕΟΠΥΥ ότι δεν έχει καταβάλει έως σήμερα στους φαρμακοποιούς την αξία των συνταγών που έχουν υποβάλει για λογαριασμό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάρτιο 2012.

Επίσης αναφέρει ότι οι οφειλές του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς ξεπερνούν για το ως άνω διάστημα το ποσό των διακοσίων εβδομήντα δύο εκατομμυρίων ευρώ και λαμβανομένων υπ’ όψιν των οφειλών για το 2011, τα συσσωρεμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται σε πεντακόσια σαράντα εκατομμύρια ευρώ.

This entry was posted on Σάββατο, Ιούνιος 2nd, 2012 at 07:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply