Χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία για την αγορά του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου λέει το ΣΔΟΕ

Νύχτα φυγάδευσε το αρχείο του ο ΑκηςΝύχτα φυγάδευσε το αρχείο του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόσπουλος από το γραφείο του στην Κομνά Τράκα και προς άγνωστη κατεύθυνση, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ που περιέχεται στη δικογραφία για τα περιουσιακά στοιχεία του και έχει αποκαλύψει «Το Βήμα» στις 14 Απριλίου 2012.

Καταγράφεται ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της αγοράς του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του υπουργού, του Χ.Δ., φορτωμένο με πολύτιμα στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατευθύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με το πόρισμα δεν κατέστη δυνατόν ο εντοπισμός της διεύθυνσης του σπιτιού όπου φυλάχτηκε το πολύτιμο υλικό.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, επώνυμη καταγγελία γνωστού ποινικολόγου των Αθηνών, του Γ.Α., έφτασε στο ΣΔΟΕ και αναφέρει ότι λογαριασμός του πρώην υπουργού στην τράπεζα UΒS της Ελβετίας περιέχει το αστρονομικό ποσό των 850 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ. Και τα δύο αυτά στοιχεία, όπως τονίζεται στο πόρισμα, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω.

«Σεβαστείτε το τεκμήριο Αθοώτητας»

Εν τω μεταξύ από τους πληρεξούσιους δικηγόροι του πρώην Υπουργού κ.κ. Λεωνίδα Κοτσαλή, Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου, Γρηγόριου Τσόλια και των πληρεξούσιων δικηγόρων της Βίκυς Σταμάτη κ.κ. Βασίλειου Χειρδάρη και Θεόδωρου Ζευκιλή εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία κάνουν έκκληση προς όλους «να συμβάλλουν στη διατήρηση των όρων της “δίκαιης δίκης” σε σχέση με την υπό δικαστική διερεύνηση (τακτική ανάκριση) ευρισκόμενη υπόθεση Τσοχατζόπουλου».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση, ιδιαιτέρως σύνθετη και πολύπτυχη, βρίσκεται από 11.04.2012 σε λεπτή ανακριτική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι το τεκμήριο αθωότητας ως συστατικό στοιχείο της δίκαιης δίκης (άρθρο 6 της ΕΣΔΑ) καλύπτει όλη την ποινική δίκη, ήτοι και την προδικασία και την κύρια διαδικασία. Και τούτο- κατά την κρατούσα άποψη- μέχρι του αμετακλήτου της σχετικής δικαστικής αποφάσεως.

Εκφράζεται για μια ακόμη φορά η πίστη μας στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δικαιοσύνη και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία θα εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση η αυστηρή τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης, των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αποτυπώνονται σε σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Ε.Δ.Δ.Α., θα συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας, θα εδραιώσει το Κράτος Δικαίου. Ακριβώς σε κρίσιμες ώρες αναδεικνύεται η σημασία και η εμβέλεια του Κράτους Δικαίου και έτσι η ποιότητα του νομικού μας πολιτισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.