O κ. Κυριάκος Ταταρίδης χωρίς να είναι εν ενεργεία Βουλευτής κατάφερε να γίνει δεκτή πρόταση Νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, αφού υπέβαλε την σχετική εισήγηση του στον τέως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη.

Με αφορμή το πρόβλημα κτηνοτροφικής μονάδας στην Σαρακίνα Γρεβενών, στην οποία η επιτροπή Σταυλισμού του Νομού δεν χορηγούσε άδεια λειτουργίας επικαλούμενη τυπικούς λόγους και παρά τα επιχειρήματα του κ. Ταταρίδη προς τα μέλη της να δείξουν τη σχετική ευαισθησία στους ανθρώπους που σε δύσκολες συνθήκες παράγουν και ενισχύουν τον εθνικό μας πλούτο, τελικά δεν έγινε δεκτή.

Κατόπιν τούτου, ο πρώην Βουλευτής του Νομού μας σε μια ύστατη προσπάθεια μετέβηκε στην Αθήνα και παρέδωσε την σχετική πρόταση του προς τον κ. Υπουργό η οποία έγινε αμέσως δεκτή και είναι σήμερα Νόμος του Κράτους.

Με τον νέο Νόμο για τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται εκτός οικισμών που έχουν χαρακτηρισθεί στάσιμοι, λαμβάνεται υπ’ όψιν η απόσταση από το συνεκτικό τμήμα του οικισμού και όχι από το ιδεατό περίγραμμα πιθανής μελλοντικής τους επέκτασης.

Έτσι την περασμένη Παρασκευή σε κτηνοτροφική ημερίδα στα Γρεβενά ανακοινώθηκε η σημαντική αυτή νομοθετική αλλαγή για τις κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της Χώρας.

Γρεβενά 31 Μαΐου 2012
Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.