Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Και ξαφνικά «γέμισαν» τα ταμεία

Ιούνιος 1st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τη μία ημέρα το υπουργείο Οικονομικών εκπέμπει σήμα κινδύνου ότι τα δημόσια έσοδα καταρρέουν με ρυθμό 30% και την αμέσως επόμενη ανακαλύπτει ότι εισπράχθηκαν 500.000.000 ευρώ από τις επιχειρήσεις, τα οποία δεν γνώριζε, καθώς οι φόροι των επιχειρήσεων καταβάλλονται μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Γιώργος Ζαννιάς συγκαλεί συσκέψεις με τους επικεφαλής των εφοριών και ζητάει να «κυνηγηθούν» και οι πλούσιοι εκτός από τους μικρούς οφειλέτες που είχαν στοχοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα…

Την ίδια στιγμή είναι φανερό ότι οι έφοροι τον γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, καθώς είναι υπηρεσιακός υπουργός και δεν έχει πάνω τους καμία εξουσία. Οι έφοροι αυτό το ξέρουν, όπως και ο ίδιος, αλλά το θέατρο του παραλόγου παίζεται κανονικά.

Το παζλ συμπληρώνεται από τον Τύπο, μέσω των στηλών του οποίου γίνεται η εκστρατεία του υπηρεσιακού υπουργού, που είναι ολοφάνερο ότι αισθάνεται ιδιαίτερα άβολα στη συγκεκριμένη θέση.

Στο μεταξύ και ενώ το προηγούμενο διάστημα «έπεφτε ο ουρανός στο κεφάλι μας», ξαφνικά υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες εισπράχθηκαν περίπου 500.000.000 ευρώ από την απόδοση ΦΠΑ και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς, ευθυγραμμιζόμενος με την επιφυλακή που ο ίδιος κήρυξε, κάλεσε χθες τους προϊσταμένους των 10 μεγαλύτερων εφοριών και των τελωνείων της χώρας για να τους «δώσει» προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουνίου για να βάλουν στα κρατικά ταμεία, πάση θυσία, 400.000.000 ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Εδωσε εντολές, όπως διέρρεαν οι αρμόδιοι γι’ αυτή τη δουλειά κρατικοί μηχανισμοί, να εντοπίσουν μεγαλο-οφειλέτες και να προχωρήσουν ακόμα και σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή σε κατασχέσεις ακινήτων, αυτοκινήτων, ενώ στο στόχαστρο θα πρέπει να μπουν και όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια ή άλλα μισθώματα.

Ολοφάνερο είναι ότι τα έσοδα δεν αυξάνονται με τουφεκιές στον αέρα και φασαριόζικες, μέσου του Τύπου, εκστρατείες. Αυτά τα κόλπα έχουν παλιώσει.

Εφημερίδα  “Δημοκρατία

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 1st, 2012 at 15:41 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply