Μετά από 12 χρόνια προσφοράς κλείνει το περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Γρεβενά. Η πρόεδρος κ.Λιοπιάρη απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρτίνη εκφράζοντας έτσι τους λόγους που την οδήγησαν μαζί με τα περισσότερα μέλη του ΔΣ στην παραίτηση.

Θέμα: «Παραίτηση – Παράπονα»

Γρεβενά 25-5-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ε.Σ.
Δ/νση Περιφ. Τμημάτων

Προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Κο Ανδρέα Μαρτίνη
Λυκαβητού 1 ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμε, Κύριε Πρόεδρε, Παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησή μου, από Πρόεδρο του Τμήματος Γρεβενών, καθώς και από μέλος του Ε.Ε.Σ., διότι μετά από δώδεκα έτη και με πρωτοβουλία δική μου, ανασυγκροτήσαμε το Περιφ. Τμήμα Γρεβενών.
Εργαστήκαμε με πραγματικό ζήλο, αναδείξαμε τον Ε.Ε.Σ, παρουσιάσαμε πραγματικό έργο προσφοράς, με σεβασμό, αξιοπρέπεια, ανθρωπισμό, αμεροληψία, δράση, αγάπη και κρατήσαμε το κύρος του ΕΕΣ πολύ ψηλά, όπως πρέπει και αρμόζει να υπηρετεί ένας αληθινός ερυθροσταυρίτης.

Για το έργο και την προσφορά μας, οι φορείς του Νομού, Νομάρχης, Δήμαρχοι, Μητροπολίτης, οικονομικοί παράγοντες και άλλοι, από την πρώτη μέρα μας άνοιξαν την αγκαλιά και την πόρτα και με κάθε μέσο και δύναμη που διέθεταν μας στήριξαν και μας συμπαραστάθηκαν.

Λυπάμαι όμως ειλικρινά για την προσβολή που δέχθηκα μέσω τηλεφώνου την 24η Μαΐου 2012 και ώρα 10.06 π.μ. από τη Κα Γεν. Γραμματέα Έλλη Δημητρίου, «ότι προσβάλω το Κύρος του ΕΕΣ διότι δεν παραχώρησα το οίκημα ΠΡΟΚΑΤ , που στεγαζόμαστε και να αποχωρίσω – παραδώσω το «ΠΡΟΚΑΤ ΟΙΚΗΜΑ» πάραυτα και αν όχι, να παύσει η λειτουργία του Τμήματος Γρεβενών.

Κατόπιν πήρε το λόγο η Νομικός – Δικηγόρος η οποία και αυτή ήταν χειρότερη και δε δέχθηκε καν να ακούσει κάτι. Απεναντίας η Κα νομικός έκλεισε αγενέστατα το τηλέφωνο και εξήγηση δεν έδωσε».

Το θέμα της έξωσης προέκυψε πέρσι, όταν ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου έκανε εξώδικο. Το εξώδικο αυτό δεν υλοποιήθηκε διότι ο Διοικητής αναχώρησε και ο νέος Διοικητής που ασκεί καθήκοντα μέχρι σήμερα, δεν υλοποίησε το εξώδικο διότι σε συμφωνία με τον Δήμαρχο Γρεβενών, (διότι το ΕΚΑΒ Γρεβενών ήθελε το οίκημα 80 τ.μ. ενώ το δικό μας είναι 40 τ.μ.) και με απόφαση του ΔΣ τους παραχώρησε οίκημα όπως ακριβώς το ήθελαν και εμείς παραμείναμε. Αλλωστε αυτή ήταν και η δέσμευση του νύν Διοικητή του Νοσοκομείου στο Δήμαρχο.

Θα σας παραχωρήσω χώρο, αλλά ο Ερυθρός Σταυρός θα παραμείνει ως έχει. Υπόψη, επί Νομαρχίας του Κου Δημάρχου Δημοσθένη Κουπτσίδη ανακαινίστηκε το οίκημα του Τμήματος.

Δυστυχώς όμως η εξουσία δεν θέλησε να ακούσει. Και πάλι λυπάμαι και θέλω να πω στις κυρίες ότι ακόμη και αν μένουμε στην επαρχία…, και παιδεία διαθέτουμε και αξιοπρέπεια , προσωπικότητα, πνευματική και πολιτιστική κουλτούρα και οικονομική επιφάνεια, αλλά και λόγο και έργο στον κοινωνικό μας περίγυρο και εντός και εκτός Νομού και δεν επιτρέπω σε κανένα να με μειώνει λες και είμαι είλωτας στην επιχείρησή τους ή ο βαρυποινίτης στην απολογία.

Αλλά βέβαια η Αθήνα είναι το Κέντρο των αποφάσεων και των καρεκλοκένταυρων, που δεν βγήκαν ποτέ στην επαρχία να δουν να αφουγκραστούν, να οργανώσουν, να διορθώσουν, να μας στηρίξουν, παρά αποφασίζουν και διατάσσουν. Όταν όμως τηλεφωνείς για να ενημερώσεις , -διότι εγώ προσωπικά επιχείρησα επανειλημμένως να επικοινωνήσω με την Κα Γενικό – αλλά δυστυχώς ήταν μονίμως απασχολημένη. Όταν όμως είναι η ώρα για την ψήφο, τότε γνωρίζουν όχι μόνο τα τηλέφωνα αλλά και το μικρό σου όνομα και είναι μελιστάλακτοι.

Αλήθεια Κύριε Πρόεδρε, ποιος προσβάλλει; Ποιος απωθεί και διώχνει με τη συμπεριφορά του; Αυτός που ασκεί εξουσία με το που σηκώνει ένα τηλέφωνο και λέει αυτά που θέλει και κλείνει ή αυτός που αγωνίζεται και προασπίζεται για το καλύτερο και για το συμφέρον του ΕΕΣ;

Γιατί Κύριε Πρόεδρε, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ παρενέβη τώρα και όχι πρώτα; Τι μπορεί να ξέρει ένας που ζει στην Αθήνα, τι αποφάσεις λαμβάνονται στα Γρεβενά; Μήπως υποκρύπτεται δόλος και προσπαθούν αυτοί να εξαφανίσουν το έργο του ΕΕΣ;

Με την παραίτησή μου κ.Πρόεδρε, παραιτούνται και τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου πλην δύο και σας στέλνουμε το αρχείο του Γραφείου μας καθώς τα βιβλία εσόδων – εξόδων, όλα εν τάξη.

Τα δε έπιπλα – FAX- και Ηλεκτρονικό Υπολογιστή που είναι δωρεές πολιτών του Νομού Γρεβενών θα δοθούν σε ιδρύματα και σε απόρους συμπολίτες μας, που και για αυτά θα ενημερωθείτε λεπτομερώς τους αποδέκτες για να υπάρχει διαφάνεια μέχρι τέλους της συνεργασίας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά εσάς Κύριε Πρόεδρε, καθώς και τον Δ/ντή Περιφ. Τμημάτων Κο Παναγιώτη Ντεβερίκο καθώς και αιωνία η ΜΝΗΜΗ της ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗ.

Η αιτούσα

Μαρία Λιοπάρη

Star-Fm.gr: Την επιστολή διαβάσαμε στο greveniotis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.