Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Σαφάρι” για μεγαλοοφειλέτες και ληξιπρόθεσμα χρέη

Μάιος 31st, 2012 by Χρήστος Μίμης

 Σαφάρι  για μεγαλοοφειλέτες και ληξιπρόθεσμα χρέηΟι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, καθώς και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν την Τετάρτη από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, στους προϊσταμένους των δέκα μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας.

Αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε σειρά από νέες διασταυρώσεις για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.

Ο υπουργός Οικονομιών ζήτησε από τους προϊσταμένους των εφοριών και των τελωνείων, στη σύσκεψη που είχε μαζί τους, να κινητοποιήσουν το ελεγκτικό δυναμικό τους για την είσπραξη των εσόδων, ενώ συνάντησή είχε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις εφορίες.

Από τα πρώτα στοιχεία για την πορεία των εσόδων το Μάιο προκύπτει ότι υπήρξε αύξηση των εισπράξεων τις τελευταίες μέρες τόσο από τον ΦΠΑ όσο και από τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να περιορισθούν οι αποκλίσεις που σημειώνονταν από την αρχή του μήνα.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του δημοσίου στην περίπτωση που χρειασθεί τους επόμενους μήνες, πηγές του υπουργείου δεν απέκλειαν να χρησιμοποιηθούν το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνδυασμό με έσοδα του προϋπολογισμού, όπως και οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 31st, 2012 at 07:07 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply