Έναντι 17,4 εκατομμυρίων δολάρια πωλήθηκε ένα σπάνιο ροζ διαμάντι, επτά λεπτά αφότου ξεκίνησε η δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ

17, 4 εκατ. δολάρια για σπάνιο ροζ διαμάντιΟι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών Christie’s δήλωσαν ότι το διαμάντι- το μεγαλύτερο στο είδος του που έχει πωληθεί- αγόρασε ένας ανώνυμος πλειοδότης διά τηλεφώνου.

Το «Αρειο Ροζ Διαμάντι» είναι εξαιρετικά σπάνιο, ενώ η τιμή ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των διοργανωτών, οι οποίοι ανέμεναν να πωληθεί από 8 έως 12 εκατ. δολάρια.

Το διαμάντι των 12 καρατίων πήρε το όνομά του, όταν το 1976 πουλήθηκε από τον αμερικανό χρυσοχόο Χάρι Γουίνστον. Ηταν η ίδια χρονιά, όταν οι ΗΠΑ έστειλαν δορυφόρο στον Αρη και ο πολύτιμος λίθος ονομάστηκε έτσι λόγω του χρώματος του πλανήτη.

Το πιο διάσημο ροζ διαμάντι του κόσμου, το Williamson Pink, ανήκει στην Βασίλισσα Ελισάβετ Β και της δόθηκε ως δώρο για τον γάμο της το 1947. Η 23,6 καρατίων πέτρα του τοποθετήθηκε αργότερα σε μία καρφίτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.