Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στους 17 οι νεκροί από τον σεισμό στη βόρεια Ιταλία

Μάιος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι νεκροί του φονικού σεισμού της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια έφτασαν τους δεκαεπτά, ενώ οι αγνοούμενοι είναι πλέον δέκα. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται, αν και, δυστυχώς, δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.
Στην περιοχή Μιράντολα, τέσσερις εργάτες έχασαν την ζωή τους από κατάρρευση κτιρίου μιας βιομηχανίας.
‘Αλλοι τρεις εργάτες έχασαν την ζωή τους στη Μεντόλα, ενώ ένας συνάδελφός τους αγνοείται.

Πολλοί δήμαρχοι ζητούν να εξαιρεθούν οι πληγείσες περιοχές από τους αυστηρούς κανόνες του εσωτερικού «Συμφώνου Σταθερότητας», που περιορίζει τις δαπάνες και τις χρηματοδοτήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν άμεσα οι σεισμοπαθείς.

Δεν αποκλείεται να ζητηθεί και έκτακτη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αύριο, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πρόκειται να κάνει γνωστό με ποιο τρόπο θα ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των γεωλόγων και σεισμολόγων η κύρια δόνηση, στις 8. 59 το πρωί, δεν ήταν μετασεισμός, αλλά ένα νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, που προκλήθηκε από νέο ρήγμα. Οι μετασεισμοί, τις τελευταίες έντεκα ώρες, ξεπέρασαν τους εκατό.

Μόνη, πικρή, παρηγοριά -στην οποία επιχειρούν να αναφερθούν πολλοί κάτοικοι -το ότι αν ο σημερινός σεισμός σημειωνόταν την νύχτα, τα θύματα θα ήταν ακόμη περισσότερα.

O πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Εράνι, έκανε έκκληση στην αλληλεγγύη και την ευαισθησία όλων των Iταλών.

“Θα σας βοηθήσουμε όλοι, την περιοχή αυτή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την ξεχάσουμε», δήλωσε, τέλος, η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, ‘Ανα Μαρία Καντσελιέρι, η οποία επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 30th, 2012 at 07:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply