Δέκα οι νεκροί από νέο σεισμό 5,8 βαθμών στη Βόρεια Ιταλία

Στην περιοχή της Μόντενα εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε για δεύτερη φορά, μέσα σε εννέα ημέρες, την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Η δόνηση σημειώθηκε στις 9:06 τοπική ώρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν εννέα νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρχουν κι άλλα θύματα, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς εγκλωβισμένους σε κτήρια της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, νεκροί είναι κάτοικοι και εργάτες που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα.

Καταρρεύσεις σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου όμως πολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε τη ζωή σε επτά άτομα. Στο χωριό Φινάλε Εμίλια συγκεκριμένα κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Ο σεισμός της Τρίτης, 5,8 βαθμών, έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία: στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.

Οι ιταλοί πυροσβέστες δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις στον αριθμό παροχής έκτακτης βοήθειας «118».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τον σεισμό έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Εκφράζονται όμως φόβοι ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθούν, υπάρχουν εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μόντενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.