Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα θα βγει εκτός ευρώ

Μάιος 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Με τακτική χρεοκοπία και επιστροφή όχι στη δραχμή αλλά σε Geuros»

Η Ελλάδα θα βγει εκτός ευρώ μία μέρα μετά τις νέες εκλογές 2012, στις 18 Ιουνίου, προβλέπει ο αναλυτής Nick Dewhirst της Integral Asset Management, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η ευρωζώνη είναι μια κλίκα αλλά έχεις άπιστους που τη γλιτώνουν μέχρι που το μαθαίνουν όλοι και έρχεται ένα σημείο που πρέπει να τους απομακρύνεις αλλιώς θα απιστήσουν όλοι».

Ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει», υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «το βασικό ερώτημα είναι ότι ένας Γερμανός πρέπει να αυξήσει το χρόνο εργασίας του από τα 65 στα 67 κι αυτό είναι για να πληρώσει τη σύνταξη που παίρνουν οι Έλληνες στα 50. Η 17η Ιουνίου είναι η τέλεια ευκαιρία να πεις είτε »θα συμμορφωθούμε» είτε »θα συνεχίσουμε την απάτη»».

Για τον Dewhirst, μάλιστα, παρά την καταστροφολογία για τις επιπτώσεις μιας «Grexit», η χρεοκοπία θα είναι τακτική.

Αναφορικά με τις συνέπειες εκτίμησε ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα έκλεινε για μία εβδομάδα και θα εισάγονταν ένα νέο νόμισμα. Όχι η δραχμή αλλά ιδανικά θα υπήρχαν δύο Gueros προς ένα ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί η υποτίμηση» και κάτι τέτοιο «θα ωφελούσε και την Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη ευρωζώνη».

Όπως εξήγησε «Οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν πλέον να αγοράσουν γερμανικά αυτοκίνητα, ενώ οι Γερμανοί θα μπορούσαν να αγοράσουν ελληνικές βίλες κι έτσι οι άνεργοι νέοι στην Ελλάδα θα είχαν δουλειές καθώς ο τουρισμός θα εκτινασσόταν. Το καλύτερο είναι ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να κατηγορήσουν τους ξένους».

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 29th, 2012 at 18:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply