Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκάνδαλο στο Βατικανό

Μάιος 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ανακρίνονται αξιωματχούχοι στο Βατικανό για διαρροή εγγράφωνΤο Βατικανό διαψεύδει πληροφορίες ότι καρδινάλιος, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται, είναι αναμεμειγμένος σε διευρυνόμενο σκάνδαλο αναφορικά με έγγραφα της Αγίας Έδρας που διέρρευσαν και δείχνουν έντονες αναμετρήσεις στις υψηλότερες βαθμίδες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, διέψευσε πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας καρδινάλιος, Ιταλός ή μη, που να διερευνάται σε σχέση με το σκάνδαλο. Παραδέχτηκε πάντως ότι ανακρίνονται πολλοί αξιωματούχοι του Βατικανού.

Η Αγία Έδρα προσπαθεί να διαχειριστεί φήμες σχετικά με το λεγόμενο σκάνδαλο «Vatileaks», δηλαδή για απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν σε δημοσιογράφους και δείχνουν φορολογικά προβλήματα της εκκλησίας και διαμάχες αντίπαλων παρατάξεων στους κόλπους του Βατικανού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου, Πάολο Γκαμπριέλε, συνελήφθη και κατηγορείται για κλοπή παπικών εγγράφων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του στο Βατικανό. Πάντως ιταλικές εφημερίδες φέρουν άλλες πηγές να δηλώνουν ότι ο μπάτλερ δεν μπορεί να ενεργούσε μόνος του και πιθανόν να διευκόλυνε άλλους μεγαλόσχημους αξιωματούχους της Αγίας Έδρας.

VOA

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 29th, 2012 at 16:21 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply