Ακυρώθηκε το ερώτημα Γ4 της Φυσικής, καθώς  υπήρξε επιστημονικό λάθος και η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, απέστειλε Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.

Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας. Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.

Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση.

Όσον αφορά στο θέμα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, το θέμα στο εξετάστηκαν την Παρασκευή οι υποψήφιοι Θεωρητικής Κατεύθυνσης ήταν το ποίημα του Κ. Καβάφη για το «γήρασμα του σώματος και της μορφής», υπό τον τίτλο «Μελαγχολία τοῦ Ἰάσωνος Κλεάνδρου».

Όπως είπε στο protothema.gr  η φιλόλογος  Ρούλα Μακρή, μέλος του Συλλόγου Φροντιστών ,  το θέμα ήταν εντός της διδαχθείσας ύλης , τα ερωτήματα δεν έκρυβαν  παγίδες και ήταν κατανοητά.  Ο ποιητής  Κ.  Καβάφης, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή θεωρείται από τους «αγαπημένους» ποιητές των φιλολόγων και κατ επέκταση και των μαθητών.


Σημειώνεται ότι οι Πανελλαδικές συνεχίζονται τη  Δευτέρα, 28 Μαΐου, με τους υποψηφίους  να  διαγωνίζονται  στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης  και στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι  Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Δείτε τις λύσεις των θεμάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας

Δείτε τις λύσεις των θεμάτων της Φυσικής

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.